Otvorena izložba ratnih fotografija iz Domovinskog rata Miroslava Tota i održan književni dan u Dnevnom boravku

U ugodnoj atmosferi Dnevnoga boravka Gradskog društva Crvenog križa Virovitica, danas (četvrtak) otvorena je Izložba ratnih fotografija iz Domovinskog rata te održan književni dan, koji se održao po prvi puta. Ovu značajnu izložbu, po četvrti put organizirala je Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Orahovica u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Virovitica. Uz autora izložbe Miroslava Tota, na književnom danu nastupili su Ivan Grgurić, branitelj iz Orahovice, Ana Prelog, umirovljenica iz Čačinaca, Branko Čordašić, branitelj iz Nove Jošave te Branka Maglajić, književnica i spisateljica iz Feričanaca.

IMG 20190411 100227 Medium

– Danas smo izložili poeziju protkanu mislima i sjećanjima iz Domovinskoga rata te iz prirode. U želji da animiramo publiku, željeli smo „povezati“ prirodu i ratno stanje prikazano na fotografijama. Želja mnogih je bila da uz stalnoprisutnu tematiku Domovinskog rata uvrstimo i druge teme, pa smo se ovoga puta odlučili za neiscrpnu temu prirode – istaknuo je Miroslav Tot te dodao kako je ta ideja naišla na plodno tlo jer mnogo ljudi rado dijeli svoje pjesme o prirodi s publikom.

Suradnja Dnevnoga boravka GDCK-a i u smislu književnoga dana, oduševljava korisnike, a želja im je obići cijelu županiju te se na taj način povezati s ljudima, rekao je M. Tot.

IMG 20190411 100322 Medium

– Korisnici su rado sudjelovali u književnom danu slušajući zapisane misli i sjećanja izlagača. Ova izložba je ujedno nastavak i početak suradnje Dnevnog boravka s UHBDVDR Orahovica – istaknula je Sanja Kolar, voditeljica Dnevnoga boravka pa dodala kako korisnici vole “kada im se dođe u goste” te da je ovo odlična prilika za malo druženje. Goste iz Orahovice te korisnike Dnevnoga boravka pozdravila je zamjenica gradonačelnika, Vlasta Honjek-Golinac koja je i otvorila izložbu. (www.icv.hr, lmh, foto: L. Martinko Hock)

[g-gallery gid=”520180″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content