Karlo Ressler: “Samo predanim radom, znanjem i angažmanom možemo graditi bolju Hrvatsku”

U sklopu posjete Virovitičko-podravskoj županiji, “Zelena skupina” kandidata HDZ-a za EU parlament, predvođena nositeljem liste Karlom Resslerom, održala je konferenciju za medije u prostorijama Hrvatske demokratske zajednice u Virovitici na kojoj su se predstavili nazočni kandidati ujedno iznijevši vrijednosti koje će zastupati na europskoj pozornici.

Uz kandidate „Zelene skupine“ Karla Resslera, Stjepana Ribića, Danijela Marušića i Stjepana Adanića, konferenciji su nazočili domaćini: predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije i saborski zastupnik Josip Đakić, dopredsjednik HDZ-a VPŽ i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Virovitice i gradonačelnik Ivica Kirin, saborska zastupnica Vesna Bedeković te članovi Županijskog odbora i Gradskog odbora Virovitica.

hdz press vtc 19

Na početku se, u ime domaćina, svima obratio predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i saborski zastupnik Josip Đakić iskazavši punu potporu kandidatima.

– Mi ćemo dati sve od sebe da ovo bude ozbiljna kampanja, kampanja za budućnost Republike Hrvatske kako bi naši kandidati mogli zastupati RH u Europskom parlamentu. Oni će biti ti koji će naše posebnosti uvrstiti u zakone i tako omogućiti Hrvatskoj kao maloj državi s velikim rezultatima nove uspjehe. Kohezijom zajedništva i snage Hrvatska demokratska zajednica u ovoj županiji ima odlične rezultate koji se najbolje ogledaju u EU projektima koji se provede, kao i onima koji će tek krenuti u realizaciju. I zato vam u ime Županijskog odbora želim puno uspjeha – rekao je Josip Đakić dodavši da u ovom Odboru imaju punu potporu.

Medijima su se zatim predstavili kandidati “Zelene skupine”. Nositelj liste, Karlo Ressler istaknuo je kako je jedna od glavnih poruka kampanje neodvojiva povezanost lokalne, županijske, nacionalne i europske razine koja rezultira opipljivim projektima.

hdz press vtc 14

– To je ono što vi dokazujete svakog dana konkretnim pokazateljima, kako u Zagrebu, tako i u Virovitici, ali i na području cijele županije. Od 10 milijardi kuna koliko je već sada ugovoreno za projekt Slavoniju, preko milijardu i dvjesto milijuna kuna je ugovoreno upravo za Virovitičko-podravsku županiju. Ove izbore temeljimo na našoj tradiciji, kulturi, povijesti i identitetu. Jedino na tim temeljima i vrijednostima možemo danas pripremati Hrvatsku za ono pozitivno, za promjene koje su nam potrebne i koje već sada provodimo. Za sve to, osim znanja, bitan je zajednički angažman i sinergija. Samo predanim radom, znanjem i angažmanom možemo graditi bolju Viroviticu, Virovitičko-podravsku županiju, Slavoniju i Hrvatsku za generacije – zaključio je Ressler.

Kandidat Stjepan Adanić rekao je kako je cilj osigurati što više financijskih sredstava za Hrvatsku.

hdz press vtc 2

– Naš cilj i zadatak je u Europskom parlamentu iz nove financijske omotnice koja će se kreirati od 2021. do 2027. izlobirati i dovesti što više financijskih sredstava u RH za sve projekte i programe koji će se realizirati u svim županijama, gradovima i općinama. To će biti jedna od naših zadaća koje ćemo mi realizirati – rekao je Adanić.

Svoje ciljeve u EU parlamentu predstavio je i Danijel Marušić.

hdz press vtc 4

– Moj cilj je da razvijamo naše općine, gradove i županije. Na čelu sam Brodsko-posavske županije i mi u županiji, kao ljudi na terenu, jako dobro vidimo što znači biti jedna od „zvijezda“ na europskom nebu. Vidjeli smo i operativno i izvršno što znači imati europske projekte. Ovdje u Virovitičko-podravskoj županiji smo vidjeli, među ostalim, Hotel kuriju Janković, rodnu kuću Petra Preradovića, Dvorac u Virovitici… Prednjačite u EU projektima i u tim se stvarima ugledamo se na vas – istaknuo je Marušić.

Važnost EU fondova i suradnje raznih razina vlasti istaknuo je i Stjepan Ribić.

hdz press vtc 13

– Tajna uspjeha je sinergija lokalne, županijske, nacionalne i europske razine i to je ono što HDZ ima i što nudi Slavoniji kroz projekt Slavonija, Baranja i Srijem, koji je vrijedan 18,7 milijardi kuna. 52 posto tih sredstava su već ugovoreni i znamo koje su konkretni krajnji korisnici. Također, 80 posto svih javnih investicija u RH se financira putem EU fondova i stoga su nam oni izuzetno značajni. Prva i osnovna zadaća i najvažnija tema u EU parlamentu u novom bit će sedmogodišnji financijski okvir EU. Vjerujem da će se naša lista na čelu s Karlom Resslerom znati izboriti za najbolje uvjete za RH – zaključio je Ribić. (www.icv.hr)

 

[g-gallery gid=”523775″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content