MOGU LI VIROVITIČANI IZNENADITI KESIZUPCE? Bjelovar je veliki motiv igračima Damira Vašarevića

Trebali su uzeti dva boda u Kutini pa su uzeli jedan, onda su u Križevcima trebali uzeti bar jedan bod, ali su ostali praznih ruku, a sad je pred virovitičkim rukometašima najteži zadatak jer putuju u goste vodećem Bjelovaru. Utakmica je to 23. kola 1. HRL Sjever, a igra se u subotu, 6. travnja.

Bjelovar od samog početka sezone slovi kao glavni favorit za osvajanje naslova prvaka i plasman u Premijer ligu. I može se reći da su uz manje ili veće poteškoće u ovom trenutku pred ostvarenjem cilja. Tijekom sezone glavni konkurenti u borbi za to prvo mjesto bili su uz križevački KTC upravo Virovitičani. Međutim, što zbog neosporno najkvalitetnije momčadi, a što zbog daleko organiziranije logistike i financijske snage u odnosu na konkurenciju niti KTC niti Viro Virovitica nisu uspjeli zaustaviti Bjelovarce u njihovu naumu, iako još teoretski naslov prvaka nije otišao u Bjelovar.

No upravo zbog toga igrači Bjelovara nemaju pravo na krivi korak u preostala četiri kola sezone, pa je zaista teško očekivati da se Virovitičani u subotu mogu nadati nečemu više od poraza. To naravno ne znači da će gosti pobjedu domaćinu dati na pladnju. Upravo suprotno, Bjelovar je veliki motiv igračima Damira Vašarevića i sigurno će učiniti sve da put do bodova Bjelovarcima bude što teži.

Utakmica u prvom djelu prvenstva bila je jedna od najgledanijih muških rukometnih utakmica zadnjih godina i tada je ključ pobjede Bjelovara bio slovenski internacionalac David Špiler, koji više nije član bjelovarskog kluba. Ali i bez njega trener Privšek raspolaže sa odličnom ekipom i puno dužom klupom od kolege mu na virovitičkoj strani. No, utakmice u Kutini i Križevcima, neovisno o krajnjem rezultatu, pokazale su da je Viro Virovitica potpuno zasluženo u vrhu lige, da mogu odigrati ravnopravno sa svima te se stoga isto očekuje u Bjelovaru. Borba od prve do zadnje minute pa ako domaćin zasluži pobjedu sigurno je da će im gostujući igrači i trener na tome iskreno i čestitati.

Utakmica u SD Europskih prvaka započinje u 19 sati.

(www.icv.hr, RK Viro Virovitica, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content