NJEGUJU TRADICIJU Obožavaju trke u vrećama, gađanje kozane, potezanje konopca, trke štulama, bacanje potkove…

Leon Ciglar, Sara Kubatov, Andrijana Kolić i Tin Hamaček iz 3.a OŠ Eugena Kumičića Slatina, uz mentoricu Veru Menčik, su “Slatnogori sakupljači”.

Njih zanimaju tradicijske igre, one u kojima su se zabavljali naši djedovi i bake, a time od zaborava žele sačuvati tradiciju i igračke iz tog vremena. Slatnogor (Slatina + gora Papuk – Slatnogor nap.a.) je dobri duh izmišljen upravo od strane učenika i njihove učiteljice, a koji obitava na obroncima Papuka i Slatine te koji zajedno s vilom Slatinčicom pomaže dobrim ljudima. Oni u svojem druženju uživaju u tradicijskim igrama poput trke u vrećama, gađanje kozane, potezanje konopca, trke šinama i štulama, bacanje potkove, a obožavaju i “Čovječe ne ljuti se”.

IMG 1521 Custom
foto: K. Toplak

O igrama u kojima uživaju, ali i koje žele otrgnuti od zaborava, upoznali su i virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, njegovog zamjenika Marija Klementa i pročelnicu Upravnog odjela za prosvjetu kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ Vesnu Šerepac, kao i ravnateljicu svoje škole, Božicu Majhen.

(www.vpz.hr)

[g-gallery gid=”518605″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content