Potpredsjedniku Vlade RH i ministru poljoprivrede Tomislavu Tolušiću te DVD-u Čačinci dodijeljene plakete Općine Čačinci

Općina Čačinci obilježila je svoj dan svečanom sjednicom općinskog Vijeća. U uvodu sjednice položeno je cvijeće i zapaljene svijeće kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u središtu mjesta, a potom je svečanost održana u velikoj sali Iva 2.

Sjednici su nazočili potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, izaslanik predsjednika Sabora RH i saborski zastupnik Josip Đakić, saborske zastupnice Vesna Bedeković i Ana-Marija Petin, izaslanik premijera Andreja Plenkovića i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, načelnik općine prijatelja mađarskog Csavolya Norbert Hamhaber te mnoštvo predstavnika javnog, gospodarskog, crkvenog i političkog života Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske županije te općine Čačinci. Posebni gosti bili su poznati hrvatski tekstopisac Rajko Stilinović i poznati hrvatski pjevač Dražen Žanko.

Sjednicu je otvorio predsjednik Vijeća općine Čačinci Tomislav Tomić naglasivši kako svi vijećnici daju maksimum u svome radu za dobrobit općine, a potom se nazočnima obratio načelnik općine Mirko Mališ predstavivši najvrjednije projekte općine u proteklom i narednom razdoblju.

cacinci vijece 9 Custom e1555395815901

– Posebno sam ponosan što danas mogu reći da je javna nabava za gradnju novog dječjeg vrtića u Čačincima pri kraju i da početak gradnje možemo očekivati kroz 30-ak dana. Ovim putem se moram zahvaliti potpredsjedniku Vlade RH i ministru poljoprivrede Tomislavu Tolušiću koji je osobno zaslužan za ostvarenje ovog projekta. Na našem području vidljiv je itekakav pozitivan pomak po pitanju projekata i to otkako državno vodstvo pridaje veću pažnju lokalnoj i regionalnoj samoupravi. Tako uz pomoć našeg ministra i saborskih zastupnika te župana i naše županije te drugih dužnosnika ostvarili niz projekata na području općine te počeli s ostvarivanjem novih – rekao je između ostalog Mališ nakon čijeg obraćanja je premijerno izvedena nova himna općine pod nazivom “Pod čačinačkim stijegom” za koju je stihove napisao Rajko Stilinović, a glazbu Dražen Žanko koji i pjeva pjesmu te ju uživo uz pratnju čačinačkih tamburaša i predstavio Čačincima.

Podijeljene su potom i zahvalnice te plakete za poseban doprinos razvoju općine pa su tako zahvalnice dobili obitelj Prelog iz Čačinaca za doprinos kulturnom životu te Nada Ileš za dugogodišnji humani rad, dok su pakete pripale DVD-u Čačinci te za poseban doprinos ministru Tomislavu Tolušiću. Župan Igor Andrović kao izaslanik Premijera Andreja Plenkovića uputio je pozdravne i riječi čestitke.

cacinci vijece 1 Custom

– Slušajući načelnika, ali i itekako poznavajući rad ove općine, mogu reći da su Čačinci općina sjajnih projekata i dostignuća. Jedan od najvrjednijih projekata je svakako izgradnja dječjeg vrtića koji je jedan od 11 koliko ih se gradi u županiji i to su projekti kojima ulažemo u najmlađe i u budućnost svake općine, grada i naše županije. U svim projektima ova je općina itekako imala podršku Županija, a tako će biti i u budućnosti za koju sam siguran da će Čačinci nastaviti kao i od sada biti općina kvalitetnog života, zdravog načina života i općina vrijednih ljudi u koju će mladi samo dolaziti i uvidjeti vrijednost života – rekao je Andrović.

Saborski zastupnik Josip Đakić biranim se riječima obratio općini slavljeniku i svim nazočnima.

– Općina Čačinci živi svojim punim plućima i danas na svoj 26. rođendan siguran da sam može zbrajati dobre rezultate plodonosnog rada koji su omogućili i napredak i razvoj svih mještana ove općine. Zadovoljstvo mi je danas upravo u ovoj općini naglasiti kako možemo konstatirati da korištenjem europskih sredstava i realizacijom projekata putem njih, dolazimo sigurno do kvalitetnijeg života, ali i rada na ovom ruralnom prostoru. Moram u ovom svečanom trenutku čestitati vodstvu Općine na ogromnom trudu i radu koji su uložili i siguran da će još jačim tempom i nastaviti na boljitak svih mještana – rekao je između ostalog Đakić.

cacinci vijece 4 Custom

Na kraju se obratio potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

– Pozdravljam vas danas i kao ministar i kao potpredsjednik Vlade, ali prije svega kao prijatelj svih vas ovdje u općini Čačinci. Na području ove općine se provodi najvrjedniji projekt županije, financijski najteži, a to je projekt Geo priče Parka prirode Papuk. Općina ima daleko najveći Proračun u povijesti i vidljivo je da se ovdje ide samo i isključivo naprijed. Država je shvatila da nije sve u Zagrebu, da ima puno toga lijepog i korisnog u Slavoniji, te pomaže ovom dijelu Hrvatske a i dalje ćemo činiti sve da omogućimo da se na ovim prostorima, tu mislim na cijelu Slavoniju, bolje i kvalitetnije živi. Hvala vam na priznanju koje ste mi uručili, ali to je zapravo priznanje vaše zasluge, jer nije problem pomoći ako se pomaže kvalitetnim projektima kakvih u ovoj općini uvijek ima i uvijek će ih biti – zaključio je ministar Tolušić na kraju čestitajući svima i Uskrsne blagdane.

Sjednicu su svojim nastupima uljepšali Dražen Žanko te članovi KUD-a Čačinci koji su u uvodu Sjednice izveli hrvatsku himnu “Lijepa naša Domovino”, a u nastavku programa koreografiju slavonskih pjesama i plesova.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

[g-gallery gid=”521255″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content