POZITIVNI POMACI Vatrogasci VPŽ podižu standard vatrogasnog sustava u općinama i gradovima diljem naše županije

U srijedu, 24. travnja, obavljen je nadzor i obilazak dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi s područja Virovitičko-podravske županije. Obilazak su obavili Tomislav Stokić, koordinator donacija iz Tirola za Republiku Hrvatsku i zapovjednica VZ VPŽ Mateja Fras Venus.

Nakon obilaska održan je neslužbeni sastanak u prostorijama Vatrogasne zajednice za sve zainteresirane za daljnje donacije. Sastanku se odazvalo više od 70-ak ljudi, predstavnika vatrogasnih postrojbi s područja cijele Županije, a među nazočnima je bio i zamjenik župana Darko Žužak.

f3

Prostorija sale za sastanak i hodnika županijske zajednice bili su premali za sve vatrogasce koji su došli sa željom da podignu standard vatrogastva svog mjesta. Nakon obavljenog nadzora, zapovjednica VZ VPŽ je zaključila kako su vatrogasci sa svojim načelnicima u posljednjih nekoliko mjeseci znatno podigli standard svojih vatrogasnih domova. Grade se garaže, pišu projekti za vatrogasne domove, renoviraju zidovi, ugrađuju garažna vrata, provodi se grijanje u garaže… Gradonačelnici, načelnici, a i župan, podižu financijski proračun vatrogasnim zajednicama…

f1

Isto tako, mnogi načelnici traže načine i pravne mogućnosti kako pomoći i olakšati vatrogascima u obavljanju njihove djelatnosti pa se razmišlja o naknadama za operativne vatrogasce po izlasku na intervenciju, oslobađanja komunalnih naknada itd. Svi ovi pozitivni pomaci napravljeni su u zadnjih nekoliko mjeseci nakon što su austrijski vatrogasci ušli sa svojim donacijama u naše vatrogasne postrojbe želeći im pomoći na sve načine: donacijama i sustavno. Dugoročni cilj vatrogasaca Virovitičko-podravske županije nije samo obnoviti vatrogasne domove, spremišta i garaže te obnova voznog parka i osuvremeniti opremu već i podići standard cjelokupnog vatrogasnog sustava Virovitičko-podravske županije kako bi žitelji županije, a i šire shvatili važnost vatrogasca svog mjesta i sela te ga kao takvog još više poštovali i pomagali mu u obavljanju preventivnih djelatnosti. (vz-vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content