Slatinski Vretenci za autizam: Obucite plavo i priključite im se u obilježavanju Dana svjesnosti o autizmu

U utorak, 2.travnja obilježava se Dan svjesnosti o autizmu te tim povodom i ove godine Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina priprema poseban program u slatinskom gradskom parku. Kao što se osvijetle mnoge velike i poznate zgrade, mostovi i drugi objekti širom svijeta, u suradnji i pod pokroviteljstvom Grada Slatine, a u organizaciji Udruge Vretenac, osvijetlit će se 2. travnja od 19:00 do 21:00 sati plavom bojom zgrada Gradske uprave grada Slatine.

Plava boja kao simbol autizma ujedno predstavlja njihove nedodirljive svjetove u kojem kriju svoje osjećaje i unutarnje radosti. Kako je cijeli mjesec travanj obilježen podizanjem razine svjesnosti o autizmu, Udruga Vretenac organizirati će besplatno predavanje na temu: „Pristupi i metode rada sa djecom i osobama iz autističnog spektra“, koje će za sve zainteresirane građane održati magistrica edukacijske rehabilitacije Lorena Koštić, 13. travnja u prostorijama posebnih odjela Osnovne škole Eugena Kumičića, Slatina u vremenskom periodu od 9:00 do 12:00 sati.

– Kao udruga s posebnom brigom za osobe iz spektra autizma, svake godine s još većom željom i snagom želimo taj dan učiniti vidljiv svim svojim sugrađanima. Neka vam sve ovo bude još jedan razlog više da nam se pridružite u utorak u 19 h ispred zgrade Gradske uprave grada Slatine, kako bi pokazali da i osobe s autizmom trebaju biti ravnopravne i imati jednaka prava za obrazovanje, zapošljavanje i samostalan život. U cilju podrške i prihvaćanja osoba s autizmom obucite plave majice, ponesite plave kišobrane, balone, štogod imate plavo. Ako budete spriječeni, a želite se priključiti kampanji fotografirajte se i objavite fotografiju uz hashtagove #autism #awareness #LightItUpBlue #udrugavretenac #vretencišireljubav – poručili su iz Udruge. (wwww.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content