Stigla vojna vozila i dio opreme: Pripreme za 25. obljetnicu 81. gardijske bojne bliže se kraju

Gotovo sve je spremno za proslavu 25. obljetnice 81. gardijske bojne – jedne od najslavnijih postrojbi Hrvatske vojske koja je dala izuzetan doprinos u oslobađanju Republike Hrvatske. Proslavi, koju organizira Udruga 81. gardijske bojne “Kumovi”, nazočit će među ostalima, i izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, general Ante Gotovina.

Već sada se može vidjeti dio Taktičko tehničkog zbora naoružanja i opreme Oružanih snaga RH koji će kroz dva dana biti postavljen i prezentiran u centru Virovitice. Svojevrsni vrhunac dana bit će u 11:30 sati kada će akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva “Krila Oluje” izvesti jedinstveni letački program. Nakon toga, u 11:40 sati iznad centra će preletjeti helikopter KIOWA Warrior koji će sletjeti na igralištu na prostoru bivše vojarne, a ondje će ga građani moći razgledati. Program obilježavanja nastavit će se u 12 sati ceremonijalnom vježbom Počasno-zaštitne bojne na šetnici ispred Gimnazije Petra Preradovića Virovitice. U 13 sati Zapovjedništvo specijalnih snaga izvest će vježbu kod Gradske knjižnice i čitaonice.

Obilježavanje 25. obljetnice 81. gardijske bojne organiziraju Udruga 81. gardijske bojne “Kumovi” u suradnji s Ministarstvom obrane RH i Glavnim stožerom Oružanih snaga RH, Gradom Viroviticom i Virovitičko-podravskom županijom. (www.icv.hr, foto: M. Rođak)