Svečano obilježena 29. obljetnica HDZ-a grada Slatine

U Slatini je u petak 5. travnja svečano i dostojanstveno obilježena 29. obljetnica osnutka Hrvatske demokratske zajednice grada Slatine. Prije početka proslave, kod Spomen obilježja poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade izaslanstvo Gradskog odbora HDZ-a grada Slatine i Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije položili su vijenac i zapalili svijeće. Molitvu za sve poginule hrvatske branitelje predvodio je slatinski župnik Župe sv. Josipa vlč. Dragan Hrgić.

Svečanosti proslave najjače i najvažnije stranke u povijesti Hrvatske, uz mnoge članove i simpatizere, nazočili su: dopredsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, članovi Županijskog odbora HDZ-a i zamjenici župana Marijo Klement i Darko Žužak, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Slatine i predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Miran Janečić, gradska vijećnica HDZ-a i predstojnica Županijskog ureda državne uprave Sanja Bošnjak, član Gradskog odbora HDZ-a grada Slatine i zamjenik ravnateljice Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Antun Vujić, član predsjedništva Gradskog odbora HDZ-a grada Slatine i član uprave Hrvatskih šuma Igor Fazekaš, brojni načelnici općina s područja županije te predsjednici gradskih i općinskih odbora HDZ-a s područja Virovitičko-podravske županije, utemeljitelji HDZ-a s područja grada Slatine i Virovitičko-podravske županije, ravnatelji institucija s područja Virovitičko-podravske županije, koalicijski partneri, članice Zajednice žena Katarina Zrinski Virovitičko-podravske županije i grada Slatine, članovi Mladeži HDZ-a županije i grada Slatine i mnogi drugi uvaženi gosti.

HDZ Slatina 2019 45

U ime domaćina nazočne je prvi pozdravio predsjednik Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice grada Slatine Miran Janečić. Uz branitelje i utemeljitelje posebno je pozdravio sve članove koji su prepoznatljivi u široj zajednici kroz svoj društveno-korisni rad. Izrazio je veliko zadovoljstvo činjenicom da je Uprava hrvatskih šuma napokon došla u Slatinu te zahvalio ministru Tomislavu Tolušiću, članu uprave Hrvatskih šuma Igoru Fazekašu, saborskim zastupnicima Josipu Đakiću i Vesni Bedeković te županu Igoru Androviću što su pomogli u realizaciji ovog projekta koji je neposredno donio 50 novih radnih mjesta, a posredno i znatno više. Istaknuo je veliki broj projekata koje trenutno provodi Virovitičko-podravska županija od kojih je izdvojio izgradnju škola i Poduzetničkog inkubatora. Iskazao je i nezadovoljstvo činjenicom da se aktualna gradska vlast stalno hvali s tim projektima kao da su njihovi, kao i projektima EPIcentra Sequoia Slatina, Društvenog doma u Meljanima i cestom za Golenić koje je osmislila i započela vlast s HDZ-om na čelu. Na kraju se osvrnuo i na izbore za EU Parlament.

HDZ Slatina 2019 72

– Svaki novi dan je prilika za dokazivanje i to je slučaj i s izborima za Europski parlament, a oni su važni jer veliki broj projekata koji su provedeni u Slatini ima EU predznak pa pomozimo da nam i naši članovi u EU parlamentu pomognu u njihovoj realizaciji – rekao je Janečić.

Prisutnima se obratio i Virovitičko-podravski župan Igor Andrović te izrazio zadovoljstvo velikim odazivom što je dokaz da ljudi u Slatini vjeruju Hrvatskoj demokratskoj zajednici i trenutnom vodstvu stranke.

– Hrvatska nam danas raste po svim pokazateljima rasta od BDP-a do rasta plaća, a samim tim raste i Hrvatska demokratska zajednica i to je znak da Hrvati vide tko radi, tko ostvaruje brojne projekte, a tko „prodaje maglu“. Riješeni su brojni izazovi kao što je to npr. bio Agrokor, ali i postavljeni temelji za budući razvitak naše domovine – naglasio je Andrović, osvrnuvši se na situaciju u Virovitičko-podravskoj županiji.

HDZ Slatina 2019 112

– Realizirali smo već u pola mandata gotovo sve projekte koje smo obećali u kampanji. Tako danas Virovitičko-podravska županija u Slatini ulaže u niz projekata energetske obnove škola kojima je osnivač. Uložili smo znatna sredstva, ali i dalje ćemo ulagati u bolju medicinsku uslugu građana Slatine. Odrađen je projekt izgradnje bazena fizikalne terapije Doma zdravlja u Slatini koji može primati pacijente ne samo s područja Slatine, nego i ostalih gradova. Ide energetska obnova Doma zdravlja kao i veliki broj novih projekata koji se ostvaruje uz pomoć Vlade RH. Za realizaciju brojnih projekata treba pohvaliti i našu VIDRU no tu moram svakako zahvaliti i našem ministru Tomislavu Tolušiću, saborskim zastupnicima Josipu Đakiću i Vesni Bedeković, ali što se Slatine tiče osobito članu uprave Hrvatskih šuma Igoru Fazekašu i zamjeniku ravnateljice Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Antunu Vujiću. Nažalost, u Slatini vlast obnašaju neki drugi, ali to nam ne smije biti prepreka da i dalje radimo na boljitku životnih uvjeta za naše građane – konstatirao je na kraju župan Igor Andrović. (hdz-vpz.hr; foto: D. Fišli)[g-gallery gid=”519045″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content