TOP 5 NAJBOLJIH Na ‘rezervi’ najviše kilometara mogu prijeći ovi auti

Moderni automobili nude informaciju koliko još kilometara možemo prijeći s preostalim gorivom, no taj podatak često nije točan pa se ne možemo potpuno osloniti na njega. Koliko kilometara automobil može prijeći nakon što se upali lampica rezerve ovisi o više faktora: stilu vožnje, konfiguraciji puta, vrsti automobila, pogonskome gorivu, ali i o proizvođaču…Tim problemom pozabavio se tim ‘Compare the market’, koji je testirao 96 automobila 26 različitih proizvođača da bi utvrdio koji automobil ima najveću autonomiju na ‘rezervi’. Tako je dobiven prosjek za svakoga proizvođača, piše autostart.24sata.hr.

TOP 5 najboljih:

  • BMW – Popularni bavarski premium proizvođač osigurao je svojim vozilima prosječnu autonomiju 87,3 km, a najveći doseg ima Serija 5, sa 110 km.
  • Volkswagen – Njemački div iz Wolfsburga ima prosjek 87,6 km, a najveću autonomiju Passat, koji može prijeći 120 km.
  • Lexus – Toyotin premium podbrend ima neočekivano dobar prosjek: 88,4 km.
  • Ford – Pionir suvremene autoindustrije ima prosječnu autonomiju ‘na rezervi’ 88,4 km. Najbolji je Mondeo sa 112 km, a u stopu ga prate S-Max i Galaxy.
  • Volvo – Ako tražite auto s kojim ćete najmanje brinuti koliko još imate vremena da pronađete benzinsku postaju, kupite Volvo. Prosjek autonomije s rezervom je 94,7 km, a rekorder među modelima je V40, koji ‘na rezervi’ može prevaliti 113 km.

Među najgorima su KIA (prosječna autonomija 74 km), Mitsubishi (prosječna autonomija s rezervom 71,6 km, Fiat (prosječna autonomija ‘na rezervi’ samo 66,7 km), Mini (prosjek 60,38 km ‘na rezervi’)… (autostart.24sata.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content