TRČALE SVE GENERACIJE Najmlađi trkač Gabriel star samo 16 mjeseci, a najstariji Karlo 74 godine

Na jednoj od najljepših sportskih manifestacija u gradu Virovitici, utrci “Virovitica 1234 – Doživjeti stotu”, u svom 15. izdanju ove godine nastupilo je preko 800 natjecatelja, a posebno su zanimljive bile utrke onih “najmanjih”.

Malci su jučer (nedjelja) trčali ispred zgrade Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici, odnosno na novoj šetnici, jer upravo “ono” dužinom odgovara za te male utrke. Ovoga puta roditelji su trčali iza svoje djece, bez fizičkog kontakta, a iznenađenje o kojemu smo govorili u najavi utrke bila je maskota u obliku pande, koja je djecu vodila do cilja, ali i zabavljala prije početka same utrke.

GABRIEL BISTROVIĆ NAJMLAĐI JE NATJECATELJ OVOGODIŠNJE UTRKE

Među brojnim sudionicima utrke pronašli smo i onog najmlađeg, malenog Gabriela Bistrovića, starog samo 16 mjeseci, koji je istrčao svoju prvu uličnu utrku i prilično se umorio, pa je ubrzo krenuo na put kući, na zasluženi odmor.

-Ove godine cilj je bio prikupiti malo iskustva, rezultat nije bio u prvom planu, a sljedeće godine vraćamo se još jači i bit ćemo zasigurno ozbiljni konkurenti – kroz smijeh je rekao Želimir Bistrović, djed ovog razigranog mališana.

bistrovic

Ponosni roditelji Ivana i Mihael Bistrović, istrčali su utrku zajedno sa Gabrielom.

-Odlučili smo se na ovaj potez jer je Gabriel vrlo aktivno dijete, pretrčava po kući po cijele dane, pa eto, htjeli smo da i on bude dio ove sportske manifestacije – rekla je majka Ivana.

Otac Mihael također je u sportu od malih nogu, bavi se nogometom, a po svemu sudeći i Gabriel bi mogao tatinim stopama.

Ovom mališanu, koji je rođen u prosincu, nije zasmetalo niti prohladno i pomalo kišno vrijeme, a utrku je odradio s “pol gasa”, ne skidajući osmijeh s lica.

NAJSTARIJI SUDIONIK UTRKE “POTEGNUO” JE ČAK IZ NJEMAČE

Najstariji sudionik 15. ulične utrke “Virovitica 1234 – Doživjeti stotu” bio je Karlo Rittler (74) iz Njemačke.

-Došao sam iz Njemačke kako bih sudjelovao na ovoj lijepoj manifestaciji. Inače živim u Bavarskoj, u Krumbachu, na sredini između Ulma, Augsburga i Münchena – rekao je K. Rittler.

trka1234 2019 109

Karlo se inače ne bavi atletikom, a kako kaže, ponekad istrči poneku kraću relaciju za svoj gušt.

-Sportom sam se bavio u mladosti, bio sam nogometaš u amaterskim ligama, a trčat ću sve dok me bude služilo zdravlje – zaključio je ovaj vitalni 74-godišnjak iz Njemačke.

(www.icv.hr, ts, mš, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content