U tijeku velika 24-satna akcija nadzora brzine: Evo kakvo je stanje na terenu

Danas (srijeda) tijekom cijelog dana traje velika akcija nadzora brzine na području cijele Republike Hrvatske i u preko 20 država članica TISPOL-a. Na terenu su svi raspoloživi policajci i oprema, a samo na našim prometnicama na terenu su 24 policajca. Razlog ove akcije je to što je brzina i dalje vodeći uzrok najtežih prometnih nesreća i smrtnog stradavanja. Tako je cilj ovim kontrolama pridonijeti smanjenju stradavanja i povećanju svijesti vozača o nepotrebnom i opasnom prekoračenju zakonskih ograničenja te brzini neprilagođenoj uvjetima na cestama.

MG 2433

Prema podacima kojima MUP raspolaže, u prošloj godini od ukupno 317 poginulih osoba u prometnim nesrećama njih 158, odnosno gotovo 50 posto poginulo je zbog nepropisne i neprilagođene brzine. U sklopu organiziranja ove akcije, policija je građanima ponudila mogućnost predlaganja lokacija za mjerenje brzine na područjima na kojima smatraju da se najviše krše ograničenja. Kako bi obuhvatili što veći broj, policijski službenici lokacije mjerenja mijenjat će svaka dva do tri sata tijekom cijelog dana.

Kako kažu službenici na terenu, dan je počeo mirno i vozači se pridržavaju ograničenja, rijetki su oni koji su “slučajno” jače pritisnuli papučicu gasa. Kako će teći ostatak dana i što će reći prikupljeni podaci, saznat ćemo sutra kada PU virovitičko-podravska objavi rezultate akcije. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content