USKRSNI POKLON Župan Andrović uručio ključeve triju vozila dr. Fotezu kojima će zaposlenici biti dostupniji pacijentima

Župan Igor Andrović uručio je danas (petak) ključeve triju vozila marke Citroen C1 ravnatelju županijskog Doma zdravlja dr. Ivici Fotezu. Virovitičko-podravska županija ovom oko 270.000 kuna vrijednom investicijom, koja je simbolično stigla uskrsno vrijeme, ulaže u bolji standard zdravstvene usluge i dostupnost pacijentima, ovaj put onima koji zdravstvenu njegu dobivaju kod kuće, naglasio je župan Igor Andrović.

Uručenju ključeva nazočili su i njegov zamjenik Darko Žužak i Melita Sirovica, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Virovitičko-podravske županije.

ZA ENERGETSKU OBNOVU JOŠ 5,5 MILIJUNA KUNA

-Nakon velikih ulaganja u Opću bolnicu Virovitica, nakon vozila hitnoj medicini, županijskom Zavodu za hitnu medicinu i vozila koja smo nedavno uručili županijskom Zavodu za javno zdravstvo ‘Sv. Rok’, danas smo uručili i tri nova vozila Domu zdravlja za zdravstvenu njegu u kući, što će sigurno poboljšati rad Doma zdravlja ali i same zdravstvene njege.

Investicijama u zdravstvu tu nije kraj, jer uskoro kreće i energetska obnova zgrade opće medicine županijskog Doma zdravlja u Virovitici, u vrijednosti 1,3 milijuna kuna. Ujedno, nakon što smo uložili u infrastrukturu Doma zdravlja u Slatini i u bazen za fizioterapiju, i ta će zgrada ići u energetsku obnovu u vrijednosti oko četiri milijuna kuna. Županija dakle ulaže još novih 5,5 milijuna kuna u županijski Dom zdravlja, u poboljšanje kvalitete rada naših liječnika i, naravno, bolje uvjete naših pacijenata – zadovoljno je istaknuo župan Igor Andrović.

vozila4

POKRIVENI SVI ZAPOSLENICI

Na vrijednoj pomoći i poklonu zahvalio mu je dr. Ivica Fotez, ravnatelj županijskog Doma zdravlja, istaknuvši kako će darovana vozila omogućiti zaposlenicima pružiti dostupniju zdravstvenu uslugu bolesnim i nepokretnim pacijentima ne samo s područja Slatine nego i okolnih općina: Mikleuša, Voćina, Nove Bukovice, Čađavice i Sopja.

Jedno vozilo služit će i za palijativnu skrb, koju Dom zdravlja provodi od 1. srpnja prošle godine. Kako do sad nisu imali dovoljan broj službenih automobila, zaposlenici su na teren pacijentima išli i koristeći vlastite, osobne automobile, objasnio je dr. Ivica Fotez.

– Kroz jedan veći period prošle godine morali smo koristiti privatna vozila naših djelatnika u službene svrhe, što nam je bilo dvostruko, odnosno trostruko nepovoljno. Nismo mogli garantirati za sigurnost samih vozila, jer svatko od nas individualno servisira i održava naša vozila, a mi odgovaramo za naše djelatnike, pa nam je ta praksa bila nesigurna, a ujedno je predstavljalo financijski najskuplju varijantu. U suradnji sa županom dobili smo tri vozila i na taj način povećali kvalitetu dostupnosti i sigurnosti naših djelatnika. Sada su svi ti djelatnici pokriveni sa službenim vozilima Doma zdravlja – ocijenio je dr. Fotez.

vozila3

Županijskom Domu zdravlja nedostaje još nekoliko vozila za potrebe svih djelatnosti koje obavljaju zaposlenici i koje se odnose najviše na terenski rad, odnosno dolazak pacijentu u njihovu kuću ili stan. Za te potrebe već postoji načelan dogovor sa Virovitičko-podravskom županijom, koja je obećala pomoći Domu zdravlja s još novih vozila, a kako bi kvalitetno pokrio sve djelatnosti. Glavni imperativ je biti dostupniji pacijentima kojima zaposlenici dolaze kod kuće, koji ne mogu do svojih liječnika pa je Dom zdravlja zahvalan na svakoj pomoći, naglasio je dr. Ivica Fotez. (www.icv.hr, mlo)

[g-gallery gid=”522094″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content