VIDI I KLIKNI Prometno-edukativnu radionicu HAK će održati u Gradini i Špišić Bukovici

08Autoklub Virovitica u suradnji s PU Virovitičko-podravskom organizira 11. travnja s početkom u 13.30 sati u OŠ Gradina i 12. travnja s početkom u 11 u OŠ A. Cesarec u Špišić Bukovici, prometno-edukativnu radionicu “Vidi i klikni” za djecu predškolskog uzrasta i djecu prvih i drugih razreda.

Cilj radionice je da djeca na zoran i praktičan način nauče kako sigurno sudjelovati u prometu kao pješak i putnik u vozilu, te da nauče prepoznavati opasnosti u prometu. Radionicu će provesti djelatnici Hrvatskog autokluba iz Zagreba.

Program Vidi i klikni

Ideja programa je UČENJE KROZ ČINJENJE! Problem malih pješaka – djece u prometu, najčešće je vezan za rizike njihova sudjelovanja u prometu u funkciji pješaka, kao i za siguran smještaj i sjedenje u automobilu – u svojstvu putnika.

Koncept programa „Vidi i klikni“ ja usvajanje praktičnih informacija, spoznaja i znanja o:

  • sigurnom načinu ponašanja u prometu (u svojstvu pješaka ili suputnika u automobilu),
    prepoznavanju karakterističnih opasnosti kojima su djeca izložena u prometu,
    korištenju nogostupa,
  • sigurnom prelasku ceste (propisnom i pravilnom prelaženju korištenjem pješačkih prijelaza, rizicima prelaska ceste između parkiranih automobila…),
    prolasku raskrižjem,
  • prepoznavanju znakova koje u prometu daju vozači automobila (pokazivači smjera),
    uspostavi vizualnog kontakta / komunikacije pješak – vozač,
  • propisnom, pravilnom i sigurnom ulasku u vozilo te sjedenju i korištenju sigurnosnih pojaseva u automobilima,
  • rizicima zbog nepropisnog i nepravilnog sjedenja i nekorištenja sigurnosnih pojaseva

Održivost ovoga programa sadržana je u činjenici da djeca stječu znanja i iskustva za buduće sigurno sudjelovanje u prometu i utječu pozitivno na eventualna pogrešna ponašanja njihovih roditelja.

Sudjelovanje roditelja se postiže tako što djeca dobivaju bojanku – slikovnicu koja predstavlja žalbu djeteta upućenu roditeljima kako bi roditelji postali svjesni da je njihovo uzorno ponašanje prvi i neprikosnoveni primjer djeci i glavni doprinos sigurnosti na cestama. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content