VIROVITIČKI ŠAHISTI RAZBILI LAPJAK Cilj je plasman u 2. Hrvatsku šahovsku ligu Istok

Proteklog vikenda Šahovski klub Virovitica gostovao je u Velikoj, kod domaćeg Lapjaka. Bio je to meč 4. kola treće Hrvatske šahovske lige Istok (grupa C).

Nakon višesatne, duge i sportske borbe, gosti su pobijedili, uvjerljivije nego što se očekivalo.

Sastav ekipa s pojedinačnim rezultatima:

capture1 Custom

Bio je ovo meč s jednim od direktnih konkurenata za viši rang natjecanja, pa ovaj rezultat ima posebnu vrijednost.

Psihološka prednost ekipi iz Virovitice došla je u vidu brze i efikasne pobjede Gorana Kneževića na 6. ploči, dok se na 5. ploči nametnuo Miroslav Golubić. Na 4. ploči je Ivan Lijović, iz relativno mirne ujednačene pozicije, jednim potezom protivnika doveden u podređeno stanje, a tad odgovara svojim najjačim potezima i njegova pobjeda unatoč pogrešci protivnika nije izgubila ništa u svom sjaju.

Na 3. ploči Marko Ivanković u svom poznatom stilu lagane igre dovodi protivnika u situaciju neizbježnog poraza. Na 2. ploči Franjo Vidalina, kroz duge i zamršene manevarske pozicije dovodi svog protivnika u poraz.

Posebna priča je borba na prvoj ploči gdje je domaći fide-majstor kroz žrtvu figure doveo Marka Stipandića u podređeni položaj, a ostvarenu prednost je realizirao u par minuta pred istekom, nakon skoro četiri sata borbe, što ničim nije umanjilo veliku pobjedu virovitičkih šahista u Velikoj.

Iduće nedjelje, 14. travnja u sklopu 5. kola, u Virovitici gostuje ekipa ŠK Bedem iz Gornjih Bogićevaca.

(www.icv.hr, ŠK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content