VOJNA ATRAKCIJA Taktičko tehnički zbor privukao brojne Virovitičane: Tenk oduševio i velike i male

Slavna 81. gardijska bojna “Kumovi” danas (petak) započela je proslavu svoje 25. obljetnice i to veličanstvenim programom. Dio programa je i Taktičko tehnički zbor naoružanja i opreme Oružanih snaga RH koji će kroz dva dana biti izložen na Trgu bana J. Jelačića i šetnici ispred Gimnazije.

Ova vojna atrakcija privukla je mnoge građane koji su sa strahopoštovanjem i znatiželjom gledali tenkove, panzer haubice, višecijevne bacače raketa, bespilotne letjelice i minobacače. Svatko je želio pobliže pogledati unutrašnjost tenka i ući u njegov skučeni prostor.

– Baš sam si želio vidjeti kako izgleda tenk iznutra. Nije onako malo kako sam mislio – rekao je desetogodišnji Marko koji nam je otkrio kako kada naraste, želi postati profesionalni vojnik.

MG 6634

Na šetnici ispred Gimnazije mogle su se također vidjeti puške koje Hrvatska vojska najčešće upotrebljava kao što je to AK-47 poznatiji kao „kalašnjikov“, njemačke automate Heckler & Koch MP5 i UMP, zatim HS2000, pištolj hrvatske proizvodnje te mnoge druge. Da im je ovo najzanimljiviji dan u životu, iznova su ponavljali dječaci koji su okružili gotovo sva vozila i klupe s oružjem, a s oduševljenjem su pristali držati puške u rukama.

Svo oduševljenje i malih i velikih Virovitičana, vojnici HV-a dočekali su sa strpljenjem i osmijehom te strpljivo odgovarali na sva njihova pitanja i pomagali im u razgledavanju vozila i opreme.

MG 6738

Taktičko tehnički zbor obišli su i visoki uzvanici koji su u Viroviticu došli povodom ove velike obljetnice Kumova, među kojima su uz domaćine predvođene ratnim zapovjednikom 81. gardijske bojne HV-a, a sada brigadnim generalom Renatom Romićem, bili i izaslanik predsjednice Republike Hrvatske i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, general Ante Gotovina te načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, general zbora Mirko Šundov. (www.icv.hr; lmh, ml foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”523455″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content