ZEČIĆI I PISANICE Virovitički kreativci grad „obukli“ u novo i prekrasno uskrsno ruho

U znaku zečića i šarenih pisanica povodom uskrsnih blagdana „zasjala“ je i Virovitica. Čarobne uskrsne dekoracije oduševljavaju i male i velike, a Virovitica sjaji u posebnom ruhu, onom blagdanskom. Najveći blagdan kršćanstva Virovitica će zahvaljujući brojnim kreativcima proslaviti u potpuno novom i prekrasnom ruhu.

Za ukrašavanje vizura našeg grada i ovoga puta pobrinula se Kreativna udruga „Unikat“ Virovitica, a svoj doprinos povodom uskrsnog ukrašavanja grada dali su i oni najmlađi. Mališani Dječjeg vrtića Cvrčak osmislili su i ukrasili četiri velike pisanice, a njihova remek djela pronađite u gradu.

MG 3941

U ukrašavanje virovitičkih trgova i ulica uključili su se i učenici Industrijsko-obrtničke i Tehničke škole Virovitica, smjerovi Stolar i Šumarski tehničar. Učenici smjera Stolar, pod mentorstvom Gorana Horvata, izrađivali su tako drvene zečeve i mostiće, dok su učenici smjera Šumarski tehničar, s mentorom Lukom Mlinarićem, izradili također drvene zečeve, stolice, klupu te oblutke od kojih su napravljene stazice koje upotpunjuju ugođaj ispred Centra kulture.

Ukrašavanje grada odvija se pod budnim okom Jasne Baranjec – Keserica i Đurđice Giba iz Kreativne udruge „Unikat“ koja je, inače, posljednjih mjesec dana oslikavala dekoracije koje krase Viroviticu. (www.icv.hr, žđl, Foto: M. Rođak, M. Bašić)

[g-gallery gid=”519935″ watermark=”1″]

[g-gallery gid=”519952″ watermark=”1″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content