ZELENA ČISTKA U sklopu akcije očišćena planinarska staza Virovitički vidici, broj divljih odlagališta znatno se smanjuje

Već tradicionalno, uoči Dana planeta zemlje – 22. travnja, Grad Virovitica organizirao je akciju „Zelena čistka“. Naš Grad time se uključio u europsku kampanju Let’s clean up Europe u sklopu koje se čiste divlja odlagališta diljem Lijepe naše.

U sklopu radne akcije, u kojoj su sudjelovali i djelatnici Gradske uprave i gradskih tvrtki, zajedno s gradonačelnikom Ivicom Kirinom i njegovim zamjenicima, Damirom Marenićem i Vlastom Honjek – Golinac, od komunalnog i drugog otpada koji prijeti zdravlju i okolišu, očišćena je planinarska staza Virovitički vidici. U akciju su se uključili brojni građani koji na su na ovaj način pokazali da brinu o svom okolišu. Dio akcije bili su tako i predstavnici Mjesnog odbora Sv. Đurađ na čelu s Ivanom Ćavarušićem, članovi Savjeta mladih grada Virovitice, mjesnih odbora, Hrvatskog planinarskog društva „Papuk“, Biciklističkog kluba BOR, PU virovitičko-podravske, Prometne policije…

IMG 2503

Akciju je organizirala zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac koja je svima zahvalila što su dali svoj doprinos za čist okoliš dodavši kako na području našeg grada zaista nema mnogo divljih odlagališta, što ukazuje da građani imaju svijest u pogledu odlaganja otpada.

IMG 2450

Svima nazočnima koji su se odazvali „Zelenoj čistki“ zahvalio je i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin pozvavši još jednom građane da vode brigu o svom okolišu.

– Svijet ne možemo promijeniti preko noći, ali malim koracima i odgovornim ponašanjem možemo mnogo napraviti za naš okoliš kako bi nam svima skupa bilo ljepše. Nema potrebe da se smeće baca ovako u šumu jer je dovoljno pozvati našu komunalnu tvrtku koja će ga odvesti na odlagalište, rekao je gradonačelnik Kirin dodavši kako je cilj ove akcije potaknuti građane da brinu o okolišu.

IMG 2356

Iako se na stazi Virovitički vidici moglo pronaći građevinskog otpada, plastike, bijele tehnike, situacija u pogledu gospodarenja otpadom posljednjih se godina znatno promijenila na bolje.

– U vrijeme kada sam postao gradonačelnik imali smo više od 100 divljih odlagališta. Danas su ona samo na nekoliko lokacija i vjerujem da će se taj trend smanjivanja nastaviti, zaključio je gradonačelnik Ivica Kirin.

Otpad prikupljen na “Zelenoj čistki” deponirala je tvrtka Flora VTC na Gradskom odlagalištu u Virovitica. (virovitica.hr, foto: M. Bašić i M. Ripli)

[g-gallery gid=”519169″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content