ŽUPANIJSKI DERBI Virovitica je za Slatinu “crna mačka”, a slatinski stadion ove sezone neosvojiva tvrđava

Ovog vikenda igra se županijski derbi na stadionu Antuna Tone Butorca u Slatini, u sklopu 19. kola 4. lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica, gdje će domaća momčad, koju vodi trener Damir Pemper ugostiti Viroviticu, kojom “dirigira” trener Samuel Spudić.

Ovo proljeće nogometaši Slatine igraju preporođeno. Nanizali su pet pobjeda i jedan remi u službenim utakmicama. Zato s razlogom puni elana očekuju županijski derbi.

– U subotu se na našem stadionu Antuna Tone Butorca igra županijski derbi s momčadi Virovitice. Na raspolaganju ću imati kompletnu momčad, osim Renata Pecolaja, koji je zaradio crveni karton na kup utakmici u Gornjem Bazju, gdje smo pokazali svoju snagu pobijedivši i s igračem manje. Uz podršku naših, sve brojnijih navijača, očekujem pozitivan rezultat u srazu s Virovitičanima – optimističan je bio trener Slatine Damir Pemper.

U protekle tri prvenstvene utakmice, ovoj i prošloj sezoni, Virovitica je pobijedila u sve tri Slatinčane, stoga će domaći nogometaši imati dodatni motiv da dođu do pobjede.

S druge strane, Virovitičani također puni optimizma putuju na “vrući” teren u Slatinu, a za to imaju i dobru podlogu. Osim već spomenutih poraza Slatine u srazu s Viroviticom protekle dvije sezone, imali su problem i s postizanjem zgoditka, pa je tako u zadnjoj odigranoj utakmici jesenas virovitička momčad slavila s 2:0, zgodicima Blaževića i Vučemilovića-Jurića. Ono što Virovitičanima nejde na ruku zasigurno je podatak da Slatina ove sezone na domaćem terenu još nije ubilježila niti jedan poraz u 18 odigranih utakmica.

-Već neko vrijeme smo im crna mačka i ne mogu nas pobijediti. Oni su odlični doma cijelu sezonu, a posebno im je dobro krenulo u ovom proljetnom dijelu, pa čak i na gostovanjima, što im je bio veliki problem u prvom dijelu sezone. Riječ je o čvrstoj i pametnoj ekipi s odličnim trenerom Pemperom, koji je to sve posložio kako treba. Mi ćemo pokušati nastaviti tradiciju i naravno, idemo na pobjedu. Neka pobijedi bolji, spretniji ili sretniji – najavio je utakmicu strateg Virovitice S. Spudić.

Bit će ovo zasigurno jedan od najboljih četvrtoligaških okršaja ove sezone. Utakmica počinje u 16 sati.

(www.icv.hr, ts, mš, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content