40 GODINA MATURE U prvoj generaciji medicinskih sestara i tehničara bio je čak 41 učenik u razredu

Prva generacija medicinskih sestara i tehničara u Virovitici, 1975.-1979., proslavila je prošlog vikenda svojih 40 godina mature. Bila je to i prva generacija „Šuvarovaca“, gimnazijalaca koji su se za svoje zvanje, medicinsku školu, opredijelili na trećoj godini obrazovanja. U razredu je bio po 41 učenik, a prva generacija imala je dva razreda.

Nakon srednje škole, većina se zaposlila u Općoj bolnici Virovitica, gdje i sada rade i polako se spremaju u mirovinu. Neki su otišli na studij i postali liječnici, magistri fizioterapije, više medicinske sestre, psiholozi…

maturanti
foto: privatni arhiv

Prije same proslave obljetnice, 52 „maturanta“ iz oba razreda prisjetilo se i svojih dvoje kolega koji su preminuli. Na Gradskom groblju u Virovitici u znak zahvalnosti što su s njima zajedno dijelili jedan važan dio života, zapalili su svijeće i izmolili molitve.

A onda je uslijedio svečarski dio. Slavljenici su se nakratko opet našli u školskim klupama i prisjetili anegdota, svojih profesora, ispita, mladenačkih interesa, ali i razmijenili priče o obiteljima, djeci, unucima. Obnovili su prijateljstva i uživali u druženju. (www.icv.hr, jb, foto: privatni arhiv)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content