“Brlići” proslavili Dan škole: Najbolji učenik Ivan Gabrijel Stanić, najsportaši Karla i Tin Tumpić

Virovitička Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić je u petak, 31. svibnja, obilježila svoj Dan škole. U prepunoj športskoj dvorani održan je bogati plesni, glazbeni i recitacijski program tijekom kojega su učenici prezentirali razne talente i vještine, a dodijeljene su i nagrade najboljima od najboljih što se tiče učenja, športa i obrazovanja.

Program, koji su vodili učenici Ena Vukić i Miko Bobanac, otvorio je energični nastup juniorki Virovitičkih mažoretkinja koji je postavio ton priredbe koji se održao do samoga kraja. Nakon himne, okupljeni su se minutom šutnje prisjetili preminulih djelatnika škole te su predstavnici sindikata Vladimir Didak i Siniša Funko odnijeli cvijeće i svijeće na groblje.

IMG 9149 Custom

Ravnatelj Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić Ivica Tomljanović pozdravio je goste, među kojima su bili Igor Andrović, župan Virovitičko-podravske županije, Vesna Šerepac, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije, Alen Bjelica, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Mirjana Terlecky, tajnica Grada Virovitice i ravnatelji drugih škola, te ponosno pozvao svoje učenike da pokažu što znaju.

Pljeskanja i navijanja nije nedostajalo, kako za umjetnički, tako i za nagradni program. Folklorna grupa, mali zbor, plesna skupina i učenici koji su recitirali zaslužili su iste ovacije publike kao i učenici i profesori mentori koji su dobili nagrade za ostvarene fantastične uspjehe na raznoraznim natjecanjima.

IMG 9259 Custom

Najbolji od najboljih su Karla Tumpić kao najsportašica škole, Tin Tumpić kao najsportaš te Ivan Gabrijel Stanić s titulom najboljeg učenika Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić.

Šesnaest djelatnika škole obilježilo je jubilarne godišnjice svog rada te dobilo nagrade za svoj izniman trud i nebrojene uspjehe. Nagrade su im uručili ravnatelj Ivica Tomljanović, predsjednica Školskog odbora Mirjana Terlecky i predsjednik Sindikata Goran Kozlinger.

IMG 9324 Custom

Himnom škole „Brlići“ okončan je program te su ponosni učenici pohrlili jedni drugima u zagrljaj kako bi si čestitali velike uspjehe. Ponosan je bio i ravnatelj I. Tomljanović koji je rekao kako je prezadovoljan danom i kako je sve proteklo.

– Dan škole pokazuje tko smo i što smo te što smo napravili za ovu školsku godinu, a to je zaista puno – rekao je te se zahvalio Gradu Virovitici na podršci, kako trenutnoj tako i budućoj.

IMG 9349 Custom

– Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić i ove godine je pokazala koliko je bila uspješna i koliko su uspješni njeni učenici. Uz mudro vodstvo ravnatelja i njegovih djelatnika svi ovi rezultati i sva ova državna i županijska natjecanja su pokazali da su se sve investicije i sva sredstva koja Grad Virovitica ulaže već godinama u svoje škole isplatili te da bolji uvjeti rada i opremljena škola daju bolje rezultate – istaknuo je Alen Bjelica, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti. (www.icv.hr, ea; foto: E. Aragović)

[g-gallery gid=”530962″]

[g-gallery gid=”530988″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content