BUDITE NA JEDAN DAN TURIST U SVOM GRADU Obilazak Dvorca Pejačević i parka uz stručno vodstvo te dodjela nagrada za najbolji selfie

Ove subote, 18. svibnja, Virovitičani će imati na jedan dan priliku biti turisti u vlastitom gradu. Naime, u okviru tradicionalnog obilježavanja Europskog tjedna, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije organizira „Dane otvorenih vrata EU projekata”.

U sklopu „Dana otvorenih vrata EU projekata“ u Virovitici bit će predstavljen najveći EU projekt na području grada Virovitice, a riječ je o Integriranom razvojnom programu „5 do 12 za Dvorac“, odnosno obnovi Dvorca Pejačević i Gradskog parka, a Virovitičani i njihovi gosti moći će, uz stručno vodstvo, doznati više o povijesti grada.

Predstavljanje projekta održat će se 18. svibnja u prijepodnevnim satima.

Od 9,30 u parku u blizini fontane bit će postavljen štand za informacije i podjelu tiskanih materijala o projektu, a građane će na štandu informirati članovi Projektnog tima uz tehničku pomoć kostimiranih djevojaka koje će nas svojom odjećom nakratko vratiti u povijest.
Kod info štanda je ujedno i okupljanje zainteresiranih koji će potom, uz stručno vodstvo, krenuti u obilazak Dvorca Pejačević i Gradskog parka.

Obilazak počinje u 10,00 sati, a uz stručno vodstvo ravnateljice Gradskog muzeja Mihaele Kulej, Virovitičani će imati priliku doznati više o povijesti ovog prekrasnog zdanja u središtu grada. Nakon toga, od 11,00 sati, pod stručnim vodstvom Vladimira Ajhlera iz Javne ustanove za zaštićene dijelove prirode i ekološke mreže Virovitičko-podravske županije, nazočni će obići Gradski park te doznati više o njegovoj povijesti i vrstama koje se u njemu nalaze.

IMG 20190513 135447

Na kraju, u 11,30 sati, slijedi dodjela nagrada pobjednicima natječaja za najbolji selfie na temu “Dvorac, park i ja”.

– Pozivam sve građane da budu turisti u svom gradu, da vide kako to izgleda kada vas stručna osoba vodi kroz projekt, da vam predstavi sve što postoji, što je zanimljivo od tog projekta, od same povijesti dvorca kako je građen, sve do današnjih dana, kakav će unutra biti i kakvi će biti postavi. Uz stručno vodstvo proći će se kroz park i dvorac te će se moći vidjeti kako teku radovi koji su pri samom kraju – rekla je voditeljica IRP „5 do 12 za Dvorac“ Đurđa Aragović, te dodala da će građani ovom prilikom moći saznati sve što nisu znali o našem dvorcu i parku.

Poseban ugođaj dat će i glazba, odnosno zvukovi, kao i podjela nagrada za Najselfi “Dvorac, park i ja”.

– Na glazbenom mostu proizvodit ćemo zvukove koje do sada još nismo čuli. Nadam se da će to biti zanimljivo, osobito djeci kojoj želimo donesti malo veselja i zabave, a bit će tu i kostimirane djevojke pa ih dođite vidjeti – istaknula je Đ. Aragović.

(www.icv.hr, mlo, virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content