DA SE NE ZABORAVI Našički učenici posjetili Četekovac i Voćin te učili o ratnim zbivanjima na ovom području

Braniteljska Udruga KVIN iz Donjeg Miholjca i dalje provodi edukacije mladih o Domovinskom ratu obilazeći lokacije ratišta na orahovačkom i slatinskom području. Ovoga puta dio edukacije bili su učenici sedmog razreda Osnovne škole kralja Tomislava iz Našica, a o ratnim zbivanjima na ovom području pričali su im: u ime Udruge KVIN Ivica Kovačević, zamjenik zapovjednika 2. bojne 132. brigade Goran Sokol, general specijalne policije Mirko Horvatin, bojnik Nikola Masnikosa te ratni vukovarski veteran Branimir Jokić.

0205edukacija 19

-Sve je počelo u našičkoj vojarni gdje smo učenicima prikazali pokaznu vojnu vježbu, a potom smo obišli Četekovac gdje nas je dočekao zamjenik načelnika općine Mikleuš Dalibor Lipovac, zatim Voćin gdje nam je domaćin bio Darko Božičković, te Jankovac, Slatinski Drenovac, Pušinu i Humljane. Više od 80 učenika je sudjelovalo u ovoj priči i moram zahvaliti svima njima koji su uistinu pozorno slušali i zanimalo ih je to što smo im pripremili, a isto tako hvala svim kolegama koji su odradili velik posao – kaže pukovnik Goran Sokol te naglašava kako ova udruga ovakav tip edukacije provodi već nekoliko godina, a nastavit će i dalje s ciljem da mladi upoznaju istinu u Domovinskom rat. Isto tako bit će tu i noviteta.

0205edukacija 50

-Kroz dva tjedna trebali bi nam se pridružiti bikeri 4. Gardijske brigade koji će biti naši gosti i s kojima ćemo u Voćinu odraditi kompletnu temu ratnih događanja na orahovačkom i slatinskom području, a bit će priređeno i predavanje o Vukovaru. Jednostavno, ne smije se zaboraviti, mi smo tu upravo zbog toga da pričamo mladima istinu i davat ćemo sve od sebe u tom poravcu dok god budemo mogli – zaključio je Goran Sokol.(www.icv.hr, vg, Foto: V. Grgurić)

[g-gallery gid=”525195″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content