Orahovčani proslavili Dan grada i blagdan Našašća svetog Križa

Legenda ostaje legenda, a pravi i istinski hitovi nikad ne umiru i uvijek će ih pjevati sve generacije. To je možda rečenica koja će ponajbolje opisati ikonu hrvatskog pop-rocka Željka Bebeka koji je uistinu neuništiv, ”razbija” pozornicu gdje god dođe. Tako je bilo i u Orahovici u punom središnjem gradskom parku gdje je Bebek održao veliki koncert u sklopu Dana grada i blagdana Našašća svetog Križa. Bebek je u Orahovicu došao nakon više od 15 godina.

– Bilo je to davno, ali se svježe sjećam. Pjevao sam u clubu Blues gdje me doveo moj tadašnji menadžer Siniša iz Našica i bilo je nezaboravno. To su bili dani kada mi je Siniša bio poveznica sa Slavonijom i zahvaljujući njemu sam je obišao gotovo cijelu i moram priznati da su ovdje uvijek bili sjajni provodi – rekao nam je Željko Bebek uoči koncerta, a na upit što očekuje u svom povratku u ovaj slavonski gradić je rekao:

– Ma mora biti dobro, vidim da je došlo puno ljudi i zajedno ćemo pjevati i one stare i one nove. Moram reći da imam sjajan bend uz koji je sve lakše raditi i što je najvažnije vrhunska smo ekipa koja na svakom koncertu priredi pravi dernek – rekao je Bebek.

0405bebek 2

Kada je izašao na pozornicu salva oduševljenja, i mlado i staro razgalilo je srca, jer Bebek pjeva istim sjajem dugi niz godina. Na pozornicu je izašao s napravljenim srcem od prstiju te ovim riječima pozdravio Orahovicu:

– Pitaju me što me drži na pozornici, a ja odgovaram publika poput vas. I da, rekao sam neću sići s pozornice dok još jednom ne zapjevam u ovom gradu – poručio je Bebek što je pokupilo gromoglasan pljesak, a onda su krenuli prvi taktovi popularne novije pjesme ”Ono nešto naše” pa ”Gdje sam bio”, ”Ja po kafanama” i mnogi drugi.

Potom su na red došli stari hitovi poput ”Da je sreće bilo, Il me ženi il tamburu kupi i mnogi drugi, a stari rockeri došli su na svoje kada se Željko vratio u dane Bijelog Dugmeta pa zapjevao ”Na zadnjem sjedištu mog auta”, ”Selma”.

-E, sad pjeva kako spada. To su hitovi i vremena koja se pamte. Uz te pjesme smo odrastali, pili, ljubili i veselili se – rekao je Darko Eichler iz Duge Međe uživajući i pjevajući svaki stih starih hitova. One mlađe posjetiteljice ponajviše su zapazile Bebekovog sina, Zvonimira koji u bendu sjajno svira ritam gitaru, a Željko ga je s ponosom predstavio na početku koncerta.

0405bebek 7

– Mama voli Bebeka pa i ja znam dosta njegovih pjesama, ali došla sam zbog Zvonimira i eto na kraju se uspjela s njim i fotografirati. Sjajan koncert – rekla je Antonela iz Zdenaca. Na kraju su uslijedile balade, “Oprosti mi što volim” , ”Ako voliš ovu ženu” i nakon gotovo 2,5 sata zastor je spušten legendarnom ”Laku noć svirači”. (www.icv.hr,  vg)

0405bebek 10

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content