DAN OBITELJI Udruga S.O.S. Virovitica javnom akcijom skrenula pozornost na jednoroditeljske obitelji

Udruga S.O.S. Virovitica je danas (četvrtak) ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica održala javnu akciju povodom Međunarodnog dana obitelji. Akcija, koju financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, provodi se u sklopu projekta „Obitelj – to smo i mi!“ i ima za cilj doprinijeti povećanju kvalitete života jednoroditeljskih obitelji u Virovitičko-podravskoj županiji, koje, iako drugačije, s punim pravom nose titulu obitelji.

– Jednoroditeljskih obitelji je sve više. Čini nam se da su one neprimijećene u našem društvu pa smo željeli našim sugrađanima skrenuti pažnju da i te obitelji postoje – objasnila je Snježana Peripović Gut, zaposlenica Udruge S.O.S. Virovitica.

sos2

Statistika na području Republike Hrvatske kaže da je 17 posto obitelji jednoroditeljsko, odnosno da u svakoj petoj obitelji o djeci brine jedan roditelj, majka ili otac. Također, velika većina jednoroditeljskih obitelji sastavljena je od majke s jednim ili više djece, njih čak 85 posto. Tijekom događaja se građane informiralo o cilju akcije te su se dijelili informativni materijali.

(www.icv.hr, ea, foto: E. Aragović)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content