Državna Smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola: “Nazori” jedanaesti u kategoriji orijentacijskog natjecanja

Državna Smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola održana je od 15. do 17. svibnja u OŠ Marije Jurić Zagorka u Zagrebu, a među sudionicima je bila i Osnovna škola Vladimir Nazor Virovitica. Školu su predstavljale Sara Vranić 8.c, Laura Paurić 8.d i Arijana Babić 7.d. Ekipa je osvojila jedanaesto mjesto u kategoriji orijentacijskog natjecanja.

Na državnu Smotru i natjecanje ove godine je pozvano ukupno 40 škola, koje su vrijedno radile u proteklih godinu dana i time skupile dovoljno bodova za dolazak na državno natjecanje.

globe 3 Custom e1558682091922
foto: OŠ Vladimir Nazor Virovitica

Nakon svečanog otvorenja, drugi dan SIN u prijepodnevnim satima održano je orijentacijsko natjecanje, a ekipa “Nazora” startala je 20. po redu. U orijentacijskom natjecanju dio bodova nosi brzina kojom se protrči staza, a dio bodova znanje koje ekipe pokazuju na kontrolnim točkama u teoretskim i praktičnim zadacima. Sveukupno su osvojili 36,2 boda i plasirali se na jedanaesto mjesto.

U poslijepodnevnim satima održano je predstavljanje školskih projekata po sekcijama. Ekipa iz Virovitice predstavila je zajednički projekt koji su radili zajedno s OŠ iz Virja: “Statistička obrada temperature zraka i usporedba podataka škola Virovitica i Virje za razdoblje od 1.1.2014. do 31.12.2018.”. Učenice su predstavile projekt u zadanom vremenu pred državnom komisijom i snalažljivo odgovorile na sva postavljena pitanja.

(virovitica.hr, mn)

globe 1 Custom e1558682110631
foto: OŠ Vladimir Nazor Virovitica

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content