Duhovni zbor ”Palma” iz Zagreba zapjevat će u Crncu

Nakon gostovanja glazbenika Muzičke akademije iz Pule koji su u župnoj crkvi sv Ivana Kristitelja u Crncu krajem prošle godine održali Božićni koncert, župnik vlč Roko Ivanović najavio je novo gostovanje:

– U Župi Sv Ivana Krstitelja u nedjelju 2. lipnja gostovat će Akademski zbor Bazilike Srca Isusova u Zagrebu, pod nazivom ” Palma”. Gosti iz Zagreba glazbom će pratiti Euharistijsko slavlje u župnoj crkvi u Crncu koje će te nedjelje početi u 11,00 sati, a potom će u crkvi održati koncert duhovne glazbe. Palma je akademski zbor Bazilike Srca Isusova u Zagrebu, a čine ga većinom studenti-vjernici Zagrebačkog sveučilišta iz cijele Hrvatske. Zbor ima dugu tradiciju i djeluje prvenstveno u Bazilici Srca Isusova u Zagrebu, posebno na “akademskim misama”, za studente i mlade, iako često putuje i na različita gostovanja – rekao je velečasni Ivanović.

Akademski zbor Bazilike Srca Isusova u Zagrebu “Palma” osnovan je krajem Drugog svjetskog rata s ciljem glazbenog oblikovanja liturgije u matičnoj crkvi, što mu je i danas osnovna djelatnost. Bogati repertoar “Palme” posvećen je duhovnoj glazbi u rasponu od gregorijanskog korala do djela suvremenih skladatelja, a osobitu pažnju Zbor poklanja hrvatskoj glazbenoj baštini. “Palma” je mješoviti pjevački zbor, uglavnom sastavljen od sadašnjih i bivših studenata Zagrebačkog sveučilišta i broji tridesetak članova, a njihovi koncerti su itekako praćeni jer je riječ o iznimno kvalitetnom i poznatom zboru. (www.icv.hr, vg, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content