FOTO Dario Margeta i Damir Jušta pobjednici turnira povodom jubilarnih 30 godina TK Tvin Virovitica

Povodom proslave jubilarnih 30 godina postojanja i rada Teniskog kluba Tvin Virovitica, proteklog je vikenda održan teniski turnir u konkurenciji parova.

Iako je zbog ligaških obveza izostao dolazak slatinskih tenisača, turnir je okupio solidan broj parova, ukupno četrnaest.

Jedan meč je odigran izvan natjecateljske konkurencije, a to je bio okršaj između parova Felendeš/Duvnjak i Silner/Gjogj, a završio je rezultatom 6:2, 6:2. U natjecateljskom dijelu turnira igralo je dvanaest parova podijeljenih u tri grupe, među kojima se nalazio i jedan ženski par Cicvarić/Uzelac.

T191147 Custom
foto: N. Gurović

U grupi A snage su odmjerili:

Petraš/Dražić
Kurečić/Viljevac
Kizivat/Jeremić
D. Cicvarić/Uzelac

U grupi B snage su odmjerili:

Dečak/Bjelica
Bijuk/Petrinović
Halupa/Gurović
Stoček/Bukac

U grupi C snage su odmjerili:

A. Cicvarić/Bergman
Margeta/Jušta
Bajivić/Gvojić
Hlebec/Geler

T191130 Custom
foto: N. Gurović

Iz grupe A s tri uvjerljive pobjede u polufinale plasirali su se Kizivat i Jeremić, dok su u grupi B najuspješniji bili Bijuk i Petrinović također s tri pobjede. U grupi C, borba za prvo mjesto vodila se između para Bajivić/Gvojić i Margeta/Jušta, u kojem je prvoimenovani par bio bolji i direktno se plasirao u polufinale. Voljom žrijeba, drugo polufinale bilo je repriza susreta iz grupe u kojem su se ponovno sastali parovi Bajivić/Gvojić protiv najboljeg drugog para Margeta/Jušta. No, ovaj put kolo sreće se okrenulo pa su Margeta i Jušta uzvratili Bajiviću i Gvojiću za poraz od samo nekoliko sati ranije i tako se plasirali u finale.

Niti u drugom polufinalu nije bilo prevelikih uzbuđenja jer je umor učinio svoje i “legendarni” par Jeremić/Kizivat ovaj put nije mogao parirati opasnom “međunarodnom” paru Bijuk/Petrinović.

Za razliku od subote, koja je bila sunčana i ugodno topla, nedjelja je donijela oblačno i svježije vrijeme koje kao da je pogodovalo finalistima jer su sva četiri igrača prikazala vrlo dobar tenis.

T191152 Custom e1557837385901
foto: N. Gurović

Kvaliteta i uzbudljivost bila je dolična finalnom susretu u kojem je bilo svega pomalo, od kvalitetnih izmjena, winnera i aseva, izvrsnih voleja i instinktivnih poena, spašavanja nemogućih lopti i lucidnih rješenja kao i promašenih “mrtvaca” i neobjašnjivih grešaka, a pobjeda je na kraju pripala Dariju Margeti i Damiru Jušti. Kada se sve sabere, sjajni finalni meč bio je kruna jednog lijepog i ugodnog turnira u kojem je svaki sudionik, bez obzira na rezultat, mogao samo uživati.

Polufinale: 

Kizivat/Jeremić – Bijuk/Petrinović 4-9

Bajivić/Gvojić – Margeta/Jušta 4-9

Finale:

Margeta/Jušta – Bijuk/Petrinović 6-4, 7-6 (11)

Najboljim parovima turnira medalje je podijelio trener Teniskog kluba Tvin Virovitica Saša Felendeš.

(www.icv.hr, ng, ts)

[g-gallery gid=”527382″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content