FOTO Osnovci iz Špišić Bukovice proslavili Dan škole, najučenica Petra Poldrugač

Svake godine učenici se vesele Danu škole, ne samo jer je blizu raj školske godine, nego i zbog toga što mogu pokazati što su radili, kakve su uspjehe postigli i što su naučili. Upravo tako danas (četvrtak) je bilo u Osnovnoj školi August Cesarec Špišić Bukovica gdje je u veselju, pjesmi i plesu, kao i brojnim pohvalama obilježen ovaj važan i velik dan. Uz učenike, nastavnike i djelatnike škole, kao i roditelje te obitelji, ovaj dan obilježili su i brojni gosti među kojima su bili i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, načelnik općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler, župnik crkve sv. Ivana Krstitelja fra Silvio Šćepanović kao i ravnatelji škola s područja naše županije.

IMG 4216

Prije same svečanosti nazočnima se obratila v.d. ravnateljica Ivana Simeunović te zahvalila svima koji su došli, a osobito učenicima zbog kojih škola i postoji. Zahvalila je i županu Igoru Androviću, a i načelniku Hrvoju Mileru te župniku fra Silviju Šćepanoviću te im uručila Zahvalnice za podršku i suradnju s ovom školom.

IMG 4242

Nakon toga, učenici su pokazali što su pripremili za ovaj dan sa svojim nastavnicima. Bilo je tu recitacije, pjesme, plesa, kao i mjuzikla koji je zajednički rad učenika i njihovih nastavnica, a učenice su i autorice pjesama. Mjuzikl pod nazivom Operacija roda posvećen je njihovoj školskoj rodi koji bi uskoro mogla postati i zaštitni znak ove škole, pa i mjesta.

IMG 4260

Potom je došao trenutak da se oda priznanje najmarljivijim i najuspješnijim učenicima i nastavnicima te im je v.d. ravnateljica Ivana Simeunović uručila priznanja i nagrade, a brojna publika neumorno im je pljeskala. Bilo je tu doista puno uspjeha koji su postignuti ove školske godine, ali ne smijemo zaboraviti ni na nastavnike i druge djelatnike škole, jubilarce koji slave 5, 10, 15 i 20 godina provedenih u školi. Njima su također uručene nagrade, a dobili su i zasluženi pljesak.

IMG 4316

No, onaj najveći pljesak kao i svake godine čuva se za kraj. Naime, među osmašima bira se najučenik škole, a ove godine to je Petra Poldrugač. Nakon gromoglasnog pljeska i brojnih čestitki i najučenici su uručene nagrade.

IMG 20190530 172020

Na samom kraju ovog svečanog obilježavanja prisutni su posjetili i sajam Školske zadruge Špišići na kojemu su mogli pronaći prava remek djela koja su izradili vrijedni i kreativni zadrugari. (www.icv.hr, žđl, Foto: Ž. Đaković Leš)

[g-gallery gid=”530787″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content