GLAZBENO BOGATSTVO KUD Orahovica organiziralo tradicionalni godišnji koncert

U sklopu Dana grada, Kulturno-umjetničko društvo Orahovica organiziralo je tradicionalni godišnji koncert i to po prvi puta u novom prostoru Glazbene škole, zgradi bivšeg općinskog Suda. Na koncertu su nastupili Učenički ženski zbor Glazbene škole Milka Kelemena Slatina, Područnog odjela Orahovica, Muška pjevačka skupina KUD-a Crkvari te domaćin, mješoviti zbor KUD-a Orahovica.

– KUD Orahovica ima bogatu tradiciju, kako pjevačku tako i tamburašku i folklornu. Osnovano je 1961. godine. U sklopu društva djelovao je više nego uspješno i tamburaški sastav Ružica, a posebna priča ovoga društva je pjevački zbor. Zbor je zapravo dio društva koji je djelovao kroz sve vrijeme njegovog postojanja i ta kao djevojački zbor. Nakon dvije godine pauze, u jesen 2018. godine uz potporu grada i gradonačelnice Petin, ponovno se okuplja pjevački zbor KUD-a Orahovica. Cilj ponovnog okupljanja je da Grad Orahovica ima nekoga tko će prilikom raznih svečanosti otpjevati Himnu ili uveličati nekakav događaj. Zato pozivam sve zainteresirane i ovom prilikom, posebno nekadašnje pjevače, da nam se priključe i odvoje po sat vremena jednom tjedno da zajedno nešto naučimo i čuvamo ovu bogatu gradsku tradiciju jer zbor Orahovici definitivno treba – rekao je na kraju koncerta voditelj zbora KUD-a Orahovica, Antonio Brzica.

0305koncertkud 1

Dugogodišnji voditelj zbora, a danas tamburaša u KUD-u, legendarni, danas umirovljeni, orahovački profesor Viktor Čelant i ovoga je puta izvježba tamburaše za nastup i unatoč mirovini ostao vjeran društvu.

– Glazba je u meni i uvijek će biti. Teško je nakon toliko godina preko noći reći, gotovo je. Naravno da ću uvijek biti tu i pomagati koliko mogu jer ovaj zbor i naš KUD su dugogodišnje bogatstvo ovoga grada – rekao je Čelant.

KUD Crkvari stalni su gost ove priredbe KUD-a Orahovica, a može se slobodno reći ne gost nego gotovo kao domaćin.

0305koncertkud 3

– Naša pjevačka skupina i zbor KUD-a Orahovica i dijelimo neke pjevače, a godinama surađujemo i radimo zajedno, što je i logično jer smo s istog područja i svi smo međusobno prijatelji. Drago mi je da se zbor ponovno okupio i lijepo ih je čuti, a ono što me posebno veseli je da su se neki stari pjevači vratili, a ima i nešto mlađih. Vjerujem da će mladi prepoznati vrijednost ovoga zbora i priključiti se kao što i mi u našem društvu pokušavamo upravo te mlade što više privući kako bi zajedno očuvali bogatu kulturno-umjetničku tradiciju našeg kraja – rekao je počasni predsjednik KUD-a Crkvari i član Muške pjevačke skupine Stanko Jović. Prostor Glazbene škole bio je ispunjen, svi izvođači su dobili veliki pljesak oduševljenja i pohvale. (www.icv.hr, vg)

0305koncertkud 4

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content