Gradski savjet mladih Virovitica, Udruga Veranda i Zavod za javno zdravstvo organiziraju „preventivni štand“ povodom Norijade

- PROMO -

Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije nastavlja s aktivnostima u okviru projekta pod nazivom „Mladi za mlade u prevenciji i suzbijanju ovisnosti“ koji se u Virovitičko-podravskoj županiji provodi u 2018. i 2019. godini, a financira ga Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske. Partner Zavodu u ovome projektu je Udruga za pomoć mladima Virovitičko-podravske županije „Veranda“, dok su suradnici u projektu Savjet mladih Virovitičko-podravske županije, Gradski savjet mladih Virovitica i Gradski savjet mladih Slatina.

Cilj je projekta osnaživanje samozaštitnih kapaciteta mladih u Virovitičko-podravskoj županiji u prevenciji ovisnosti i afirmacija njihova zdravlja po načelu „mladi educiraju mlade“. Stoga su i angažirani te koncem 2018. godine educirani mladi edukatori iz savjeta mladih koji upravo započinju s preventivnim aktivnostima na terenu koje će potrajati do ljeta 2019. godine.

Stoga će u srijedu 22. svibnja 2019. godine od 12 sati nadalje Gradski savjet mladih Virovitica u suradnji s Udrugom Veranda i Zavodom za javno zdravstvo organizirati štand ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica u okviru Norijade 2019. s ciljem da se mladima, a osobito maturantima, tijekom ove aktivnosti ukazuje na pojedina rizična ponašanja kojima su često izloženi upravo u ovakvim i sličnim situacijama. Mladima će biti dijeljene edukativne publikacije i leci, a imat će mogućnost i posebnim uređajem izmjeriti i razinu ugljičnog monoksida u izdahu, podatak o kojemu govori kolika je sposobnost krvi da opslužuje tijelo kisikom, presudno važnim činiteljem za zdravlje i život. (www.icv.hr, ZZJZ VPŽ)

Mladi educiraju mlade naslovnica

Povezane vijesti

Skip to content