HLADAN TUŠ ZA SUHOPOLJE Zdenačka Sloga stigla do svoje “najveće” ovosezonske pobjede

Na stadionu Park u Suhopolju danas (subota) je odigrana utakmica 24. kola prve županijske lige između domaće momčadi i Sloge iz Zdenaca.

Bio je ovo okršaj vodeće momčadi lige i trećeplasirane momčadi iz Zdenaca, koja ove sezone, a posebno u proljetnom dijelu prvenstva igra preporođeno. U Suhopolju su ove sezone gotovo sve ekipe teško stradale, ali zdenačka Sloga nije doputovala s bijelom zastavom, već se ekipa trenera Zorana Mandića došla boriti za bodove, što im je u konačnici pošlo za nogom.

IMG 1f95d6963b05a6b5c2d7d96524c069cb V Custom
foto: M. Penava

Iako se očekivala pobjeda domaće momčadi, gosti su iznenadili i uvjerljivo pobijedili rezultatom 4:0 i tako potvrdili treću poziciju, a Grofovima nanijeli treći ovosezonski, odnosno prvi domaći poraz.

U ekipi Suhopolja nisu igrali standardni prvotimci Nikola Menegati i Josip Ivačić, a na vratima je od prve minute startao Saša Horvat umjesto Kristijana Dumenčića. Možda se malo osjetio i umor u redovima domaće momčadi od uzvratne utakmice polufinala Županijskog kupa odigranog u srijedu, što ne umanjuje glatku pobjedu gostiju iz Zdenaca.

IMG 2b0f3fb155dcafb22aae1ae212128c3f V Custom e1558857780430
foto: M. Penava

Prvi pogodak djelo je Mihaela Nikolića, koji je za vodstvo Sloge zabio već u drugoj minuti utakmice. Samo dvije minute kasnije poentirao je Benjamin Dijanešić za 0:2. U 42. minuti zdenačka Sloga mogla je početi slaviti jer za 0:3 ponovno poentira Nikolić. Tim se rezultatom otišlo na predah.

Imali su i Suhopoljčani svojih prigoda, ali ovog puta lopta jednostavno nije htjela u gol. Najbolju prigodu imali su s bijele točke, ali nisu uspjeli realizirati. Do kraja susreta, točnije u 82. minuti, “točku na i” postavlja Duspara fantastičnim pogotkom iz slobodnog udarca.

IMG 20253f58c0b169514d45981b6433bc20 V Custom
foto: M. Penava

Svakako treba pohvaliti i 40-ak bučnih gostujućih navijača, koji su vodili svoju momčad do najveće ovosezonske pobjede. Trener Sloge Zoran Mandić bio je presretan nastupom svoje ekipe i pohvalio rad cijele momčadi koja je donijela ovu veliku pobjedu.

-Odigrali smo vrhunski, dečki su dali sve od sebe i pokazali koliko vrijede. Uz sve probleme na putu prema Suhopolju, dečki su smogli snage i pokazali karakter – kaže Mandić te izdvaja igrača utakmice:

-Kada pobijediš lidera prvenstva, i to kako na njihovom terenu, teško je izdvajati pojedinca jer momčad je ta koja je zajedno donijela ovu veliku pobjedu. No, eto nekoga moram izdvojiti pa bi to bio mladi Mihael Nikolić koji je postigao dva pogotka i asistirao za jedan – zaključio je Mandić.

Suhopolje – Sloga Zdenci 0:4
Igrač utakmice: Mihael Nikolić

(www.icv.hr, ts, foto: ilustracija, V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content