I ove godine u Bleiburg ide Josip Đakić, predsjednik HVIDR-e RH i predsjednik Odbora za ratne veterane Hrvatskog sabora

Komemoracija u povodu 74. godišnjice Bleiburške tragedije održat će se u subotu, 18. svibnja na Bleiburškom polju u Austriji. Organizator komemoracije je Počasni bleiburški vod, a suorganizator u liturgijskom dijelu je zajedničko Vijeće za inozemnu pastvu Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine. Pokrovitelj komemoracije je Hrvatski sabor a supokrovitelj je Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine.

Već tradicionalno, na komemoraciju ide i Josip Đakić, predsjednik HVIDR-e RH i predsjednik Odbora za ratne veterane Hrvatskog sabora.

– Kao i svake godine na obljetnicu stradanja hrvatskog naroda, kao i razoružanja hrvatske vojske koja je tamo pogubljena, naša je obaveza prisjetiti se žrtve kako se ne bi ponovili takvi događaji. Vjerujem da svi oni koji žele dobro hrvatskoj domovini, koji se sjećaju i koji žele s pijetetom govoriti o toj žrtvi će tako i postupiti. Tu nema nikakvog politikanstva nego naša obaveza i generacija koja jesmo, ali i onih koji dolaze da se s dužnim pijetetom sjećaju tih događaja kada je položeno oružje, kada se hrvatska vojska predala te je, zajedno s civilima koji su bili s njima, pogubljena, a pogubiti ih zapravo je bio zločin – rekao je Josip Đakić.

(www.icv.hr)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content