NASTAVLJA SE INVESTICIJSKI CIKLUS U planu izgradnja kolektora Istok te objekti odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda

Protekla godina u tvrtki Virkom obilježena je brojnim aktivnostima i investicijama, a na neke od najznačajnijih osvrnuli su se članovi Skupštine na sjednici na kojoj je usvojeno Izvješće o radu za 2018. godinu.

Tvrtka je ostvarila prihod u vrijednosti oko 20,3 milijuna kuna, dok su investicijske aktivnosti realizirane u iznosu od 9,5 milijuna kuna.

Prema riječima direktorice Margarete Ptiček, na vodoopskrbnom su sustavu tijekom 2018. izvedena 142 nova priključka te ih je sada ukupno 15.333. Na sustav odvodnje izvedeno je 411 novih priključaka te ih je na kraju godine bilo 9.315.

Među projektima najznačaniji je Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture Aglomeracije Virovitica za koji su provedene aktivnosti promidžbe i vidljivosti te javno predstavljanje, a potpisani su i ugovori za nabavu moderne opreme za održavanje i upravljanje postojećom infrastrukturom odvodnje otpadnih voda.

IMG 6302

– Oprema je isporučena početkom ove godine, a omogućuje praktičnije i naprednije saniranje problema u kanalizacijskim sustavima, što je još jedan tehnološki iskorak za Virkom, istaknula je Margareta Ptiček dodavši kako se ove godine nadaju i konačnom potpisivanju ugovora za izgradnju postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda s pripadajućom infrastrukturom i sadržajima.

Direktorica Margareta Ptiček te upravitelj tvrtke Damir Marenić dotaknuli su se i ostalih ulaganja u 2018. godini.

– Kao važnije investicije istaknuli bismo, između ostalog, i novi zdenac s opremom na vodocrpilištu Bikana, kao i projekt i izgradnje sanitarne i oborinske kanalizacije u Ulici Sv. Križa u Milanovcu. Ovim posljednjim projektom riješili smo pitanje oborinske odvodnje brdskih voda koje za vrijeme iznimnih oborina stvaraju probleme u navedenoj ulici, osobito u istočnom dijelu oko spoja s Ulicom Zlatnog polja, rekao je upravitelj tvrtke Virkom Damir Marenić.

IMG 6304

Što se tiče nadolazećih aktivnosti, istaknuto je kako se ove godine očekuje početak izgradnje kolektora Istok koji će riješiti problem postojeće sanitarne odvodnje stanovnika Čemernice, Taborišta i Rezovca kod velikih oborina, a u tijeku je i priprema Studijsko-projektne dokumentacije za izgradnju objekata odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda za sva naselja na uslužnom području s ciljem prijave izgradnje na strukturne fondove EU.

Rad Virkoma pohvalili su i predsjednik Skupštine, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, kao i njeni članovi, načelnici općina Gradina, Lukač, Suhopolje i Špišić Bukovica: Marko Ajček, Đuro Bukvić, Siniša Horvat i Hrvoje Miler. (virovitica.hr, foto: M. Bašić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content