JEDNA I NEZAMJENJIVA Drage mame, sretan vam vaš dan i hvala vam za sve!

Jedan od najtežih “poslova” na svijetu, jer ne uključuje osmosatno radno vrijeme, jer ne poznaje godišnji odmor ni slobodne dane, onaj koji podrazumijeva da sve bude obavljeno  savršeno točno i na vrijeme, jest onaj – biti majka.

Biti majka zaslužuje svu hvalu ovoga svijeta, pa se u čast toga druge nedjelje u svibnju diljem svijeta obilježava Majčin dan. Pomislimo li na naše majke, složit ćemo se da jedan dan nije dovoljan za zahvalu koju im dugujemo.

Njezina je mekana duša, fin miris, tople ruke i zagrljaj, nešto što se riječima ne može opisati i zato je toliko posebna. Otkucaji njezina srca pratit će nas cijeli život, bez obzira kamo išli, a kada ih ponovno čujemo, prislonjeni na njezine grudi, staje cijeli svijet.

Samo jednu ženu na ovome svijetu možemo zvati majkom, neovisno je li riječ o našoj biološkoj majci ili je tu nezamjenjivu ulogu preuzela druga nježna duša u našem životu.

Zato ta riječ ima osobitu snagu. Mnogo je dokaza da postoji posebna veza i velika ljubav između majke i njenog djeteta. Potvrđuje to činjenica da uplakano dijete ništa ne može smiriti kao miris majke. Zazove li dijete u parku svoju majku, okrenut će se ona prava – njegova. Bez obzira što učinili i koje zlodjelo napravili, majka će nas uvijek voljeti.

NEOGRANIČENA LJUBAV

-Neopisiv je to osjećaj, imaš jedan mali dio sebe kao malu osobu – rekla je Vesna M. prisjećajući se dana kada je rodila kćerkicu.

-Neograničena je ljubav prema tom malom stvorenju, gotovo da se ne da opisati – dodala je Ana P., majka dvoje djece. Da je biti majka često teško i naporno zna i Marija A. koja pronalazi načine da za svoju obitelj obavi kupnju namirnica, skuha ručak, očisti kuću i sve to uz dvije razigrane djevojčice.

Zaželimo onda danas našim majkama sretan njihov dan, zagrlimo ih i dajmo im poljubac kao nekada dok smo bili mali. A za sve majke koje nisu više s nama, zapalimo jednu svijeću i poljubac pošaljimo u nebo. (www.icv.hr, lmh, Foto: M. Lovrenc)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content