Kulturno-umjetnička večer u virovitičkim “Nazorima”: Pjesmom i plesom proslavljen Dan škole

Prigodom proslave Dana škole, u glavnom hodniku Osnovne škole Vladimir Nazor Virovitica, održana je priredba kojom je škola prikazala svu svoju raskoš.

Svoj dan ova škola slavi u dva navrata, 30. i 31. svibnja, a jučer (petak) je u čast rođendana čovjeka čije ime ova virovitička škola nosi, započeto slavlje. Ovogodišnja tema dana škole je “Putovanje kroz svijet” koje su učenici prikazali kroz kulturno-umjetnička ostvarenja uvježbavana tijekom školske godine.

-Prvog dana proslave Dana škole, roditeljima i građanstvu prikazati ćemo kulturno-umjetnička ostvarenja koja smo uvježbavali ove školske godine. Djeca vole pokazati što su radili cijele godine, a i roditelji vole pogledati što su njihovi najmlađi naučili u školi, uz onaj odgojno obrazovni dio. Stoga je danas, na rođendan Vladimira Nazora, priređena kulturno-umjetnička večer pod nazivom “Putovanje kroz svijet” pa ćemo malo obići svijet kroz glazbu i ples – istaknula je ravnateljica škole, Sanjica Samac te pozvala na svečanu priredbu prigodom dana škole koja će se održati u virovitičkom Kazalištu na kojoj će biti dodijeljene nagrade jubilarcima i učenicima koji su na županijskim i državnim natjecanjima ostvarili vrhunske rezultate, kako u sportu, tako i u predmetnoj nastavi.

IMG 20190530 191026 Custom

Pozornicu, koja je bila mjesto polazišta, krasili su stolci koje su ukrašavali učenici škole sudjelujući pritom u projektu “Sprječavanje nastanka otpada – ponovna uporaba” koji je proveden pod pokroviteljstvom Grada Virovitice. Putovanje je započelo, kako to i običava, kod kuće, tradicionalnim hrvatskim plesom Slavonije, Podravine i Dalmacije. Iz Hrvatske put je poveo u Češku, čija je kultura opjevana recitacijama. Povratkom iz Češke zastalo se u posebnoj šumi i u Strahogradu gdje rastu mali strahovi. Tamo se zavirilo kroz prozor kuće u kojoj stanuje obitelj Pristojnić. Put nas je doveo na kućni prag, točnije u Hrvatsko Zagorje. Let je potom polijetao u Ameriku, kolijevku pop glazbe. Uslijedilo e neobično prijateljstvo između anđela i vraga te priča o vješticama. Kasnije smo se ukrcali na avion koji nas je poveo put Japana, Hawaja i Afrike, te nas na kraju programa podsjetili da je nebitno koje smo boje kože, već da je jedino bitno kako smo svi – ljudi.

IMG 20190530 184035 Custom e1559285977626

U ovoj “turističkoj” atmosferi, uživali su Vesna Šerepac, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije i Dragica Moslavac, voditeljica Odjela za obrazovanje, šport, kulturu, rad, zdravstvo i socijalnu skrb pri uredu Državne uprave.

“Nazori” su ovom večeri pokazali kako se, uz učenje školskih predmeta mogu odlično zabavljati i ponešto novo naučiti.

(www.icv.hr, lmh, foto: L. Martinko-Hock)

[g-gallery gid=”530900″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content