“LETEĆI” RADOVIĆ IZAZVAO “POTRES” NA VEGEŠKI Virovitica u velikom preokretu srušila Pitomaču

Županijski derbi 23. kola 4. lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica odigran na Vegeški između Virovitice i Pitomače danas (subota) je privukao 300-tinjak gledatelja, koji su imali što i vidjeti, jer epitet derbija opravdan je u potpunosti, no krenimo redom.

Obje momčadi ušle su u utakmicu s “više-manje” identičnim sastavom, koji je odigrao i nekoliko proteklih utakmica. Na vratima domaćih nije bilo Krešimira Tomljanovića, pa je od prve minute mrežu čuvao Mihael Mudrovčić, dok je na gostujućim vratima umjesto Hrvoja Zdelara utakmicu započeo Pavao Rakitničan.

U prvih 20-ak minuta obje momčadi stvorile su nekoliko prigoda, ali konkretnije su bile one gostujuće. Nikola Plavšić radio je velike probleme domaćoj obrani i bio je najraspoloženiji igrač Pitomače na terenu u prvom dijelu. Mreže su mirovale do 28. minute, a onda je Valentino Paradinović “tukao” s ruba 16 metara prema domaćim vratima. U putanji lopte našao se Matija Miloš, od kojeg se lopta odbija iza vratara Mudrovčića. Domaći su tražili “zaleđe”, ali pogodak je upisan Milošu i slavlje gostiju moglo je započeti. Samo četiri minute kasnije Pitomača je povećala na 0:2, a ovoga puta strijelac je bio Karlo Jakupec.

Obje momčadi imale su do kraja prvog dijela nekoliko dobrih, ali neiskorištenih prigoda, pa se na predah otišlo gostujućim vodstvom 0:2.

MG 9586

Domaći navijači nisu bili zadovoljni igrom svoje momčadi, koja je vjerojatno u svlačionici dobila “jezikovu juhu” domaćeg stratega Samuela Spudića. U nastavku smo gledali sasvim “drugu” Viroviticu, poletniju, razigraniju, momčad koja je počela stvarati konkretnije prigode i vršiti jak pritisak na zadnju liniju Pitomače. Nisu ni gosti “stali”, ali domaća momčad počela je dominirati i diktirati tempo. Rok Horaček je imao dva krasna udarca, ali neuspješno. Sjajnu prigodu je imao i Denis Kovač, ali udarac je fantastično blokirao gostujući kapetan Miloš. Sve to trajalo je do 70. minute, koja je bila i presudna, ali ne za konačan rezultat, već za “raspad” sistema na današnjoj utakmici, koja je do tog trenutka bila krajnje fer i korektna.

Sudački trojac, kojeg je danas predvodio glavni djelitelj pravde Matko Gabaj, donio je nekoliko zaista čudnih odluka, drugim riječima, “izgubio” se na terenu, što je ubrzo razbjesnilo igrače i navijače obje momčadi. Iako je svoj posao odradio vrlo dobro u prvom dijelu, do kraja je sve to “palo” u vodu. Iz jedne, već spomenute “sumnjive” sudačke odluke pao je i treći pogodak za gostujući sastav. Pitomača je povela 0:3 zgoditkom Nikole Plavšića u 70. minuti. Domaći navijači pomirili su se s porazom, na gostujućoj klupi erupcija veselja. Nekoliko domaćih navijača krenulo je kući pognute glave, ali već u 72. minuti dosuđen je jedanaesterac za domaći sastav, pa su isti ipak ostali s nadom u veliki povratak. Jedanaesterac je “napravljen” na Angelu Bernardu Radoviću, a poentirao je za smanjenje rezultata na 1:3 Rok Horaček. U 78. minuti erupcija veselja na domaćim tribinama. Ubačaj iz kuta poslao je Luka Vinovrški, a najviši u skoku ovoga puta bio je upravo Radović i smanjio na 2:3. U 84. minuti, nakon jakog domaćeg pritiska stiglo je izjednačenje, iz novog kaznenog udarca. Još jednom precizan je bio Horaček.

Upravo tih nekoliko događaja, krenuvši od 70. minute, navuklo je bijes igrača obje momčadi, koji smatraju da je sudac donio nekoliko katastrofalnih odluka, zbog čega su do posljednje minute narasle tenzije, počelo se igrati grubo, a pitamo se kako bi završilo da je do kraja još bilo desetak minuta više.

MG 9518

Virovitica je imala posljednju priliku u sudačkoj nadoknadi. Igrala se 93. minuta, gosti su napravili prekršaj uz aut liniju, daleko od svojih vrata. Loptu je namjestio Luka Vinovrški i ubacio u gostujući šesnaesterac, u kojem su bili nagurani gotovo svi igrači oba sastava. Na drugoj vratnici našao se ponovno “leteći” Radović i poentirao glavom za konačnih 4:3. Domaća publika je proključala, a pojedinci nisu mogli sakriti suze, bio je ovo nevjerojatan preokret u posljednjih 20 minuta utakmice. I sam Radović je emotivno proslavio pogodak, onako kako se to “nekad” redovito radilo, skidanjem i bacanjem dresa, zbog čega je nagrađen žutim kartonom, ali to je u ovom trenutku bilo potpuno nebitno.

Posebne zahvale u ovoj utakmici svakako treba pripisati Angelu Bernardu Radoviću, Dorianu Mikičiću, Luki Skoki i Luki Vinovrškom, domaćim “klincima” koji su unijeli svježinu u igru Virovitice svojim ulaskom u drugom dijelu i pokazali da se na njih u budućnosti može i treba ozbiljno računati.

Fantastičan taktički pogodak napravio je domaći strateg Samuel Spudić uvođenjem spomenute četvorke u nastavku utakmice.

MG 9592

-Čestitam dečkima na karakteru, dali su sve od sebe, borili se do zadnje minute i to nas je nagradilo pobjedom. Nismo ušli dobro u utakmicu, ali eto, vratili smo se i na kraju stigli do velikog preokreta, a sad se okrećemo uzvratnoj utakmici Županijskog kupa – rekao je S. Spudić.

Gostujući strateg Goran Bosilkovski bio je ogorčen na sudačku trojku, uvjeren, kao i njegovi igrači, da su ih drastično oštetili u današnjem derbiju.

-Ovaj derbi odlučili su momci u crnom, što da kažem, ovo je sramota za nogomet i žao mi je što se ovakve stvari dešavaju, jednostavno sam nakon utakmice ostao bez riječi. To nek ide njima na dušu, a što se tiče Virovitice, sve fer i korektno s njihove strane i čestitam im na ovoj pobjedi – rekao je Bosilkovski.

MG 9629

Sam kraj utakmice obilježile su i ružne scene, bilo je nekoliko pokušaja fizičkog obračuna gostujućih službenih osoba sa sucem. Sredinom nastavka, unatoč kasnijoj pobjedi, suđenjem nije bio zadovoljan niti domaći strateg Spudić, koji je isključen iz utakmice.

-Da, bio sam isključen zbog prigovora pomoćnom sucu, ali zaista, unatoč pobjedi i dalje stojim pri tom mišljenju da je suđenje bilo katastrofalno, a vidjet ćemo kakvu će odluku donijeti disciplinska komisija – zaključio je Spudić.

Junak utakmice svakako je Angelo Bernardo Radović, strijelac odlučujućeg pogotka.

-Sretan sam zbog pobjede i ponosan na taj pogodak, ali nismo se uopće trebali dovesti u tu situaciju, no šta je tu je, napravili smo ono najbitnije, uzeli tri boda i idemo dalje, utakmicu po utakmicu – rekao je za kraj Radović.

Virovitica – Pitomača 4:3
Igrač utakmice: Angelo Bernardo Radović

(www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”528093″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content