LOŠE STANJE SIGURNOSTI U PROMETU Od početka mjeseca dogodile su se čak 32 prometne nesreće, policija najavila pojačane kontrole

U prvih dvadesetak dana svibnja na području Policijske uprave virovitičko–podravske dogodile su se 32 prometne nesreće u kojima je jedna osoba poginula, dvije su teško, a 18 ih je lakše ozlijeđeno. U šest slučajeva, prometne nesreće su uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola i to u prilično visokim koncentracijama, izvještava policija. Dvojica od njih su bili mladi vozači, od kojih je jedan upravljao vozilom za vrijeme zabrane, dok su ostalih četiri vozači starosti od 58 do 70 godina, odnosno vozači s vrlo dugim vozačkim iskustvom.

Prometne nesreće su se najviše događale petkom u poslijepodnevnim satima, pa će se tako danas (petak) od 13 do 21 sat, na području koje pokriva Postaja prometne policije Virovitica, provesti akcija usmjerena na nadzor brzine kretanja vozila i vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola.

Akcija iste usmjerenosti je zbog pogoršanja stanja sigurnosti u prometu na ovom području provedena i jučer (četvrtak) u poslijepodnevnim satima. Iako je bio četvrtak, tijekom jučerašnjeg dana su policijski službenici u nadzoru prometa utvrdili 100 prekršaja, od kojih 9 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 47 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, a najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3.40 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 44 godine u Orahovici u 11.50 sati.

– Ovaj biciklist je u protekle dvije godine već peti puta zatečen kako upravlja biciklom pod utjecajem alkohola, svaki puta u vrlo visokoj koncentraciji – kažu iz PU virovitičko-podravske.

Policijski službenici i tijekom nadolazećeg vikenda nastavljaju s pojačanim nadzorom prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, odnosno prekršaja koji su četiri najčešća ubojice u prometu i uzroci teškog stradavanja sudionika u prometnim nesrećama, ali i svih drugih prekršaja kojima sudionici u prometu ugrožavaju sigurnost u prometu. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content