Mališani u Milanovcu dobit će novo dječje igralište, a u parku u Koriji obnovit će se staza

Na 31. sjednici Upravnog odbora Lokalne akcijske grupe „Virovitički prsten“ donesene su Odluke o odabiru projekata na 2. natječaju LAG-a za provedbu operacije „Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG-a“ iz Lokalne razvojne strategije za razdoblje 2014.-2020.

Odluke o odabiru izdane su za 10 projekata jedinica lokalne samouprave s područja Lokalne akcijske grupe „Virovitički prsten“, a ukupno dodijeljena potpora od strane LAG-a iznosi 2.674.827,51 kuna. Intenzitet potpore je od 90 do 100 posto, ovisno o indeksu razvijenosti jedinice lokalne samouprave.

Među odabranim su i dva projekta Grada Virovitice, a riječ je o izgradnji i opremanju dječjeg igrališta u Milanovcu te rekonstrukciji pješačkih staza u parku u Koriji. Mališani u Milanovcu će tako dobiti nova igrala koja će zamijeniti stara, već dotrajala na postojećem igralištu. Riječ je o modernom tipu igrališta kakvo za sada još nemamo u gradu. Na površini će biti postavljene gumene podloge s ornamentima, a od igrala tamo će se nalaziti panel za igru, ljuljačke, viseći vrtuljak, klackalice, njihalice…

Drugi projekt odnosi se na rekonstrukciju pješačke staze u Koriji. Radi se o stazi na obodnom dijelu parka koja će se rekonstruirati te će povezivati Školski trg u Koriji sa zgradom DVD-a. Nova staza bit će pogodna i za prijelaz osoba s otežanom pokretljivošću pošto će biti širine 1,5 metara.

Konačna rang lista objavljena je na linku http://www.lagvip.hr/lag-natjecaj-7-4-1/.

(virovitica.hr, lagvip.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content