Ministar Goran Marić u posjetu Pitomači: Općini darovao karaulu Loganj u križničkoj Jadi

Ministar državne imovine Goran Marić i načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, u utorak 28. lipnja potpisali su ugovor kojim Ministarstvo državne imovine Općini Pitomača daruje dio bivšeg vojnog objekta – karaule Loganj u križničkoj Jadi.

Nekadašnja vojarna prenamjenjuje se u objekt javno društvene namjene odnosno postat će dio turističke infrastrukture Križnice s naglaskom na promociju prirodnih vrijednosti područja Natura 2000. Potpisivanju ugovora nazočili su saborski zastupnik Josip Đakić i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement.

Potpisivanje ugovora Life 10 e1559047772734
Foto: direktno.hr

– Raduje me da će ovaj prostor koji je nekada izazivao strah i prijetnje stanovnicima Pitomače, služiti za edukacije, inovacije, pripremu i provedbu projekata i programa škole u prirodi. Ovime pokazujemo filozofiju našeg Ministarstva. Nešto što je bilo neiskorišteno i zapušteno stavljamo na raspolaganje životu. Nema bolje namjene od aktiviranja imovine na dobrobit onih koji žive u njezinu okruženju – rekao je ministar Marić.

Načelnik Željko Grgačić zahvalio je ministru Mariću na suradnji i rješavanju predmeta.

– Ovaj današnji ugovor potvrda je i znak suradnje Ministarstva državne imovine i jedinice lokalne samouprave. Ostvarenjem ovog projekta, poboljšat će se kvaliteta života stanovnika na području naše općine, ali i kvaliteta turističke ponude – zaključio je načelnik Grgačić (direktno.hr)

Potpisivanje ugovora Life 4 e1559047681197
Foto: direktno.hr

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content