MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE Za razvoj prerade drva i proizvodnju namještaja osigurano 40 milijuna kuna bespovratnih sredstava

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Javni natječaj za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja prerade drva i proizvodnje namještaja u ukupnom iznosu od 40 milijuna kuna. Na javni natječaj mogu se prijaviti mikro, mali, srednji i veliki poduzetnici, isključivo trgovačka društva i obrti registrirane djelatnosti prema Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti NKD 2007 u područjima: Prerada drva i proizvoda od drva i pluta, osim namještaja; proizvodnja proizvoda od slame i pletarskih materijala (C16) i Proizvodnja namještaja (C31).

– I ove godine smo osigurali bespovratna sredstva za poduzetnike koji se bave preradom drva i proizvodnjom namještaja. Sredstva su namjenska i služe za kupovinu opreme, strojeva, izgradnju ili obnovu objekata, kupnju informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih i proizvodnih procesa, razvijanje novih proizvoda, ali i za sudjelovanje na sajmovima. U slučaju da iznos traženih potpora bude veći od 40 milijuna kuna, osigurat ćemo dodatna sredstva – podcrtao je potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Prihvatljivi troškovi ulaganja u proizvodnu tehnologiju i proizvodno-poslovni objekt sufinanciraju se 70%, a u informacijsku i komunikacijsku tehnologiju za poboljšanje poslovnih i proizvodnih procesa, razvoj novog proizvoda i sudjelovanje na sajmu ili izložbi sufinanciraju se 80% od ukupne vrijednosti prihvatljivog troška. Najniži iznos potpore koji podnositelj prijave može tražiti je 20 tisuća kuna, a najviši iznos potpore je 1,4 milijuna kuna. Javni natječaj raspisan je na temelju Programa potpora male vrijednosti za poticanje razvoja prerade drva i proizvodnje namještaja Republike Hrvatske za 2019. godinu, a otvoren je do 19. lipnja 2019. godine. Natječaj možete pročitati ovdje, a sve dodatne informacije o pripremi i podnošenju prijave na javni natječaj mogu se zatražiti putem elektroničke pošte: [email protected]. (poljoprivreda.gov.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content