Nakon završene energetske obnove, OŠ u Voćinu je najljepša škola podno Papuka

Osnovna škola Voćin je u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom i Razvojnom agencijom VIDRA, prijavila projekt „Energetska obnova osnovne škole Voćin,“ na poziv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja.“ Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.630.593,02 kuna, prihvatljivi troškovi su 3.463.121,77 kuna, a bespovratna EU sredstva 2.091.794,75 kuna.

skola vocin 1

Zgrada Osnovne škole Voćin danas je potpuno obnovljena. Završeni su radovi koje je izvodila tvrtka Promet građenje d.o.o. iz Požege, a stručni nadzor provodila je tvrtka ARHIS d.o.o. iz Slatine. Projekt energetske obnove obuhvaćao je zamjenu vanjske stolarije, te je postavljena toplinska izolacija vanjskih zidova, stropova prema negrijanom prostoru. Škola je dobila novu kotlovnicu s modernim sustavom grijanja. Zamijenjena je i postojeća rasvjeta s rasvjetom veće učinkovitosti (LED rasvjetom). U sklopu projekta osigurana je provedba energetskog pregleda zgrade i Energetski certifikat.

IMG_2084Projekt se provodi sukladno Operativnom programu Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Prioritetna os 4: Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, Investicijski prioritet 4c: Podupiranje energetske učinkovitosti, pametnog upravljanja energijom i korištenje OIE u javnoj infrastrukturi, uključujući javne zgrade, te u stambenom sektoru, Specifični cilj 4c1: Smanjenje potrošnje energije u zgradama javnog sektora. (www.ravidra.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content