Napreduju radovi na asfaltiranju cesta u Bušetini, uskoro radovi i u Vukosavljevici

U Bušetini traju radovi na asfaltiranju dvije prometnice na koje su mještani čekali 30-ak godina. Radove je u subotu obišao župan virovitičko-podravski Igor Andrović u pratnji domaćina načelnika općine Špišić Bukovica Hrvoja Milera i predsjednika Općinskog vijeća Tihomira Majstorovića.

Riječ je o projektu koji financira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sa 20 posto i Općina Špišić Bukovica sa 80 posto. Projekt je vrijedan oko milijun kuna, a asfaltirat će se ceste ukupne dužine oko 800 metara.

IMG 8090 Custom

– Ovo je dokaz da se kroz sredstva EU i naravno Općine Špišić Bukovica ulaže u nerazvrstane i neasfaltirane ceste te samim time daje se uvjet da i ruralna mjesta naše županije imaju jednake uvjete kao i urbana mjesta – rekao je župan Andrović prilikom obilaska radova.

Načelnik Miler najavio je nove radove na asfaltiranju prometnica.

– Prije nekoliko dana potpisali smo novi ugovor s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije vrijedan 1.350.000 kuna za izgradnju novih cesta u naselju Vukosavljevica, radi se o četiri dionice. Naravno da nismo stali na tome, nego idemo dalje nešto i svojim sredstvima, tako ćemo asfaltirati prometnice oko domova u Vukosavljevici i Špišić Bukovici još u ovoj godini – najavio je načelnik Miler. (www.icv.hr, mš, ml; foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”530144″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content