Obilježena 29. obljetnica osnutka HDZ-a u općini Čađavica

U Mjesnom domu u Čađavici u petak, 3. svibnja, svečano je obilježena 29. obljetnica osnutka i rada Hrvatske demokratske zajednice općine Čađavica. Obljetnici su između ostalih nazočili predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije, saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić, članica Županijskog odbora HDZ-a i saborska zastupnica Vesna Bedeković, dopredsjednik Županijskog odbora HDZ-a i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, članovi Županijskog odbora HDZ-a i zamjenici župana Marijo Klement i Darko Žužak, predsjednik Županijske skupštine i Gradskog odbora HDZ-a grada Slatine Miran Janečić, član Gradskog odbora HDZ-a Slatina i zamjenik ravnateljice Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Antun Vujić te u ime domaćina član predsjedništva Županijskog odbora i predsjednik Općinskog odbora HDZ-a i načelnik općine Čađavica Mirko Rončević. Obljetnici je nazočio i predsjednik Općinskog vijeća Josip Piskać, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a Virovitičko-podravske županije Marko Teskera, predsjednik Županijske zajednice branitelja HDZ-a Gojko Šušak Zvonko Kožnjak, članice Županijske organizacije žena Katarina Zrinski i članovi Županijske organizacije Mladeži HDZ-a te brojni predsjednici i zamjenici gradskih i općinskih odbora HDZ-a, općinski načelnici i njihovi zamjenici.

U ime domaćina nazočnima se prvi obratio predsjednik Općinskog odbora HDZ-a i načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević koji je na početku podsjetio na dane osnutka HDZ-a u općini Čađavica. Istaknuo je i projekt izgradnje dječjeg vrtića.

– Iznimno sam sretan što će u ponedjeljak, 6. svibnja započeti radovi na EU projektu izgradnje dječjeg vrtića koji će znatno podići standard u općini i sigurno biti jedan od razloga da nam mladi ostanu ovdje živjeti. Trenutno imamo oko 80 djece na području općine i to će sigurno puno značiti njihovim roditeljima – vidno sretan izrekao je predsjednik Mirko Rončević.

IMG 2022

Zahvalio je Tomislavu Tolušiću na pomoći u realizaciji navedenog i brojnih projekata, ali i saborskim zastupnicima Josipu Đakiću i Vesni Bedeković kao i Virovitičko-podravskoj županiji na čelu sa županom Igorom Androvićem i njegovim zamjenicima Marijom Klementom i Darkom Žužakom.

– Zahvalio bih se svima koji su pomogli u realizaciji projekata kao što su to realizirani projekti: izgradnja ceste Zvonimirovac-Suha Mlaka, izgradnja nogostupa i društvenog doma te sanaciji prilazne ceste i parkirališta u Čađavačkom Lugu. Sanaciji krovišta na mjesnom domu u Šaševu, nove zgrade ambulante u Čađavici i brojni drugi – istaknuo je Mirko Rončević.

– Kreće energetska obnova društvenog doma kao i uređenje prostorija za rad Područne škole u Noskovcima. Radovi na uređenju ceste do kapelice u Vraneševcima gdje je ishodovana i dozvola za izgradnju mjesnog doma. Nastavlja se i izgradnja kanalizacijskog sustava na području općine, spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, a provodi se i projekt Zaželi kao pomoć starim i nemoćnim osobama. U planu je i uređenje centra Čađavice kao i izgradnja i uređenje pješačkih staza na mjesnom groblju. Priprema se i uređenje doma za udruge (stare zgrade ambulante), projekt osiguranja širokopojasnog interneta, izgrađeni su i projekti za obnovu mjesnih domova u Donjem Bazju i Starinu. Tu je i rekonstrukcija cesta i radovi u Čađavačkom Lugu i Šaševu, financijski pomažemo svako novorođeno dijete, sufinanciramo rad udruga na području općine kao i hitnu medicinsku pomoć što smatramo jako važnim za sve žitelje naše općine. Uz pomoć Razvojne agencije VIDRA dolazimo do brojke od čak 5.5 milijuna kuna izdvojenih u prošloj, ali i oko 18 milijuna kuna u ovoj godini. Vodimo brigu i o našim poljoprivrednicima te su naši OPG-ovci povukli najviše sredstava iz projekata koje je radila naša VIDRA. Donijeli smo i Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem za Općinu Čađavice… Sve ovo dokaz je odličnog rada i sinergije koja ovu općinu svakim danom čini sve ugodnijem za življenje – gotovo u dahu je izrekao predsjednik Mirko Rončević nagrađen velikim pljeskom nazočnih članova.

Prisutnima se je obratio i dopredsjednik Županijskog odbora HDZ-a i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović. Na početku je posebno naznačio značaj hrvatskih branitelja bez čije hrabrosti svi današnji projekti koji su odrađeni i na kojima se trenutno radi ne bi bili realizirani te se osvrnuo i na trenutnu situaciju.

IMG 2046

– Hrvatska demokratska zajednica ima najstručnije i najkompetentnije ljude i zato je danas rejting stranke uvjerljivo najbolji. To je ono što ljudi vide. Oni vide tko radi i tko je odgovoran, a tko „prodaje maglu“ – naglasio je župan Andrović istaknuvši važnost uključenosti mladih u stvaranju bolje budućnosti.

– Puno projekata trenutno provodimo u zdravstvu pa tako i na području općine Čađavica. Tu su i brojni projekti u obrazovanju kako na području ove općine tako i na području cijele županije. HDZ je stranka koja ne zaboravlja starije, a okreće se mladim ljudima i upravo je po tome naša županija postala prepoznatljiva. Moram reći da su svi oni projekti, o kojima smo pričali u kampanji, u fazi realizacije i da smo većinu tih projekata ostvarili već do pola mandata – rekao je župan Andrović ističući kako se politika HDZ-a očituje kroz sve projekte koji se su se proveli, provode se ili će se provoditi na našem području te kako oni pokazuju da se u HDZ-u zaista radi. Na kraju se svim članovima u Čađavici zahvalio na dosadašnjoj podršci jer se bez te podrške ništa od toga ne bi ostvarilo.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, saborski zastupnik Josip Đakić zahvalio je brojnim članovima koji su došli obilježiti obljetnicu HDZ-a na području općine Čađavica. Pohvalio je rad predsjednika i načelnika Mirka Rončevića.

IMG 2053

– Ostvarili smo sve strateške interese. Imamo svoju državu, ušli smo u Europsku uniju i NATO savez. Postoje i ciljevi koje nismo do kraja ostvarili, a to su europski standardi življenja. Ulaže se svakodnevno uz pomoć EU fondova u izgradnju infrastrukture. I kada idemo u najboljem smjeru pojavi se Uljanik i njihova jamstva i vrate te korak u nazad. Pojavi se Agrokor koji smo uspješno riješili. Sve te najteže stvari riješila je ova Vlada na čelu s Hrvatskom demokratskom zajednicom i tako će nastaviti i dalje dok ne ostvarimo i taj posljednji cilj, a to je blagostanje – rekao je Đakić, osvrnuvši se na buduće izbore za Europski parlament.

– Imamo uvjerljivo najbolje kandidate za Europski parlament. Spoj mladosti i iskustva koji ima jednu snagu koja će sigurno pravedno zastupati Hrvatske interese u Europskoj uniji. Uskoro ćemo predsjedavati Europskom unijom o čemu je svojevremeno sanjao naš prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman – istaknuo je Đakić.

– Ovaj Županijski odbor, na čijem sam čelu već dugo vremena daje adekvatne ljude koji se svakodnevno bore s projektima i vizijom kako stvoriti veći napredak i boljitak za naše građane. Stručni, kvalitetni, vjerodostojni i uporni sigurno pobjeđuju u svakom pogledu. Narod to prepoznaje i pozivam vas da nastavite i dalje jer danas imate kome dati potporu, stvarati i vjerodostojno graditi domovinu za koju su toliki životi pali. Imali smo najmlađeg gradonačelnika, župana, ministra… To dovoljno govori o nama – rekao je Đakić te na kraju je čestitao članovima u Čađavici na pobjedama na dosadašnjim izborima te uz poziv da se i dalje živi u zajedništvu i slozi te zajednički bori i stvara, jer se samo tako može garantirati uspjeh i napredak kako općine Čađavica tako i naše županije i cijele nam domovine – rekao je Josip Đakić. (hdz-vpz.com; foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”525530″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content