Održana 4. sjednica Strukovne grupe računovođa HGK – Županijske komore Virovitica

U HGK – Županijskoj komori Virovitica, pod predsjedanjem predsjednice Vlatke Struse, direktorice tvrtke Strusa d.o.o. iz Virovitice, 28. svibnja održana je četvrta sjednica Strukovne grupe računovođa. Vlatka Strusa se osvrnula na dosadašnji rad Strukovne grupe računovođa HGK – Županijske komore Virovitica koja je konstituirana 16. listopada 2018. godine. Održano je niz tematskih bilateralnih susreta s predstavnicima Ministarstva financija, Porezne uprave, zatim s predstavnicima banaka koje posluju na području Virovitičko-podravske županije, predstavnicima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, s ciljem transparentnije međusobne komunikacije, a u zajedničkom interesu članica i državnih institucija uz respektiranje svih zakonskih propisa.

Temeljem inzistiranja članica, u zajedničkoj organizaciji Fine i HGK – Županijske komore Virovitica, održati će se radionica, 04. lipnja 2019. godine, o obvezi izdavanja e-računa u javnoj nabavi od 01. srpnja 2019. godine.

Nakon rasprave doneseni su slijedeći zaključci: Zaključeno je da se edukacije o aktualnim propisima i temama održavaju u HGK – Županijskoj komori Virovitica, kad god je to moguće, jer je to najracionalnije za članice budući da nema putovanja u udaljena središta, niti cjelodnevnog izostanka s posla.

Predlažu da slijedeći sastanak bude s Državnim inspektoratom, Ispostavom Virovitica, s ciljem bolje međusobne suradnje i efikasnijeg obavljanja poslova. Predsjednica Vlatka Strusa je upoznala nazočne članice da će se sjednica Udruženja računovođa HGK održati 7. lipnja 2019. godine u Rijeci. (www.icv.hr, HGK-ŽK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content