Održano drugo natjecanje učenika u sklopu projekta „Zeleno srce Podravine“

U srijedu 22. svibnja održano je drugo natjecanje učenika u sklopu projekta “Zeleno srce podravine”. Natjecanje je održano u prostorijama Osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači.

U natjecanju su sudjelovali učenici 4. razreda Osnovne škole August Cesarec Bušetina, s učiteljicom Gordanom Brlas, učenici 2. razreda Osnovne škole August Cesarec Špišić Bukovica s učiteljicom Anitom Jandrešić, te učenici 1.a i 1.b razreda iz Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača i njihove učiteljice Slavica Bartolić i Slavica Koren uz prisustvo projektnog asistenta i ostalih sudionika. Učenici su se smjestili u prostoru školske knjižnice gdje ih je uvodnim govorom pozdravio ravnatelj Igor Maresić.

Program je započeo prezentacijom „Otpad, smeće ili nešto treće“ koju su izprezentirali učiteljica Slavica Bartolić i učenik Jakov Mađar. Nakon prezentacije odigran je kviz Kahoot, s pitanjima vezanim uz održivo gospodarenje otpadom koji je vodila učiteljica Slavica Koren. Slijedila je radionica izrada cvijeta od prethodno prikupljenih i pripremljenih plastičnih vrećica. Nakon završetka tog dijela programa slijedila je pauza za ručak gdje su učenici su u sklopu projekta imali poslužen topli obrok i sokove. Nakon ručka i druženja učenika slijedio je odlazak u sportsku dvoranu, gdje su učenici 1.b razreda izveli igrokaz na temu plastičnih vrećica. Nakon kviza slijedilo je štafetno natjecanje u razvrstavanju otpada.

Učenike se upoznalo i prezentiralo im se, kako moraju postupati s otpadom i zašto moraju odgovorno postupati s otpadom. Nakon mnogobrojnih aktivnosti slijedilo je zajedničko fotografiranje, pospremanje svojih radova i povratak autobusom u svoje škole. (pitomaca.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content