Općini Suhopolje odobren projekt za obnovu fasade Dječjeg vrtića

Općina Suhopolje dobila je projekt za obnovu fasade Dječjeg vrtića. Cilj projekta je Obnova socijalne infrastrukture odnosno zgrade Dječjeg vrtića Suhopolje, a radi se s ciljem povećanja energetske učinkovitosti i podizanja standarda kvalitete predškolskog odgoja na potpomognutom području.

Ovim projektom želi se potaknuti socijalna revitalizacija, umanjiti motive iseljavanja stanovništva, posebno obitelji s djecom s naglaskom na mlade obitelji te smanjiti negativan demografski trend. Poboljšanjem energetske učikovitosti želi se pridonijeti održivom razvoju kroz smanjenje potrošnje energenata.

Ukupno trajanje projekta je osam mjeseci od dana potpisivanja ugovora. Ukupna vrijednost projekta iznosi 496.088 kuna, od kojih će Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije subvencionirati 400.000 kuna, a ostali iznos pokrit će se iz proračuna Općine Suhopolje.

Projekt je prijavljen na Program održivog razvoja lokalne zajednice od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

(www.icv.hr, Općina Suhopolje, foto: ilustracija, arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content