PLAVA SKUPINA HDZ-A U VIROVITICI Virovitičko-podravska županija je primjer na kojem se vidi značaj EU sredstava

Plava skupina kandidata Hrvatske demokratske zajednice za EU parlament boravi u ponedjeljak, 6. svibnja u Virovitičko-podravskoj županiji. Nakon sudjelovanja na obilježavanju početka radova na izgradnji Dječjeg vrtića u Čađavici, obilaska Vinarije “Stari podrum” u Slatini te radova na obnovi Dvorca Janković u Suhopolju, u Virovitici je održana konferencija za medije na kojoj su nazočni kandidati predstavili vrijednosti za koje će se zalagati na europskoj pozornici.

Uz kandidate Plave skupine, Tomislava Sokola, Gorana Pauka te Nikolinu Brnjac, konferenciji su nazočili domaćini: predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije i saborski zastupnik Josip Đakić, dopredsjednik HDZ-a VPŽ i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Virovitice i gradonačelnik Ivica Kirin, saborska zastupnica Vesna Bedeković, članovi Županijskog odbora i Gradskog odbora Virovitica…

IMG 4999

U ime domaćina, nazočnima je dobrodošlicu poželio predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i saborski zastupnik Josip Đakić.

– Naš Županijski odbor daje vam punu potporu. Želim da svi skupa predstavimo što je u proteklom periodu odrađeno na području naše Virovitičko-podravske županije, da predstavimo projekte koji su zaživjeli i koji su u fazi realizacije. To je rezultat našeg članstva u Europskoj uniji i sredstva koja smo povukli. U našim općinama i gradovima odrađuju se brojni projekti i vjerujem da u Hrvatskoj stvaramo dobre uvjete za buduće generacije – istaknuo je Josip Đakić.

IMG 5006

Nakon pozdravne riječi predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Josipa Đakića, uslijedio je predstavljanje kandidata.
Nazočnima se prva obratila Nikolina Brnjac.

– Obilazeći Virovitičko-podravsku županiju vidjeli smo koliko se ulaže u vrtiće, bolnicu, aglomeracije, kulturnu baštinu…Vidimo jako dobre primjere razvoja poduzetništva i gospodarstva, a za daljnji razvoj moramo imati dobru prometnu povezanost – rekla je Nikolina Brnjac, dodavši kako nas očekuju velika sredstva što se tiče ulaganja u prometnu infrastrukturu.

– Nove investicije nose nova radna mjesta, što znači gospodarski rast i razvoj. I upravo zato mi je drago da samo dio tima Vlade koja je poduprla razvoj brze ceste, odnosno spajanje Virovitičko-podravske s Bjelovarsko-bilogorskom županijom te gradom Zagrebom – rekla je N. Brnjac osvrnuvši se ovom prilikom i na projekt Autobusnog kolodvora u Virovitici, koji će se također moći financirati iz EU sredstava naglasivši kako je ovo dobar primjer kako se novac iz EU fondova može povući i uložiti u razvoj javnog prijevoza.

IMG 5034

Nakon Nikoline Brnjac, nazočnima se obratio Goran Pauk.

– Moja specifičnost je ta da sam predstavnik gospodarstvenika, sportaša, hrvatskih branitelja te župana. U svakom od tih segmenata je kroz moj život trajala jedna vrsta borbe za bolje sutra. Kao predsjednik Hrvatske zajednice županija moram naglasiti da smo s ovom Vladom postigli maksimalno dobro kada su u pitanju lokalna i regionalna samouprava. To ističem i to je ono za što ću se zalagati u EU parlamentu – za politiku decentralizacije – rekao je Goran Pauk osvrnuvši se na tri razine koje će promovirati.

– Mi smo zemlja ugodnog življenja, to je naša velika prednost, ali uz ugodno življenje treba doći i sigurnost i to je ono što također imamo. Treća razina koju želimo promovirati je to da budemo jedna zemlja koja će biti posebno poželjna investitorima – dodao je G. Pauk.

IMG 5027

Na kraju se predstavio i Tomislav Sokol koji je naglasio kako se u ovoj kampanji fokusira na sigurnost i migracije.

– U EU parlamentu ću se zalagati upravo za čvrsto čuvanje granice RH i sprječavanje nelegalnih migracija, kao i zajedničko rješavanje tog izazova na europskoj razini – rekao je Tomislav Sokol osvrnuvši se potom na projekte koji se provode na području Virovitičko-podravske županije.

– Istaknuo bih vašu županiju kao primjer na kojem doista možemo vidjeti značaj EU sredstava. Mi smo povukli 14 milijardi kuna više iz EU proračuna nego što smo u njega uplatili i rezultati se vide na svakom koraku, od razvojnih projekata, područja obrazovanja, zdravstva do prometa… 80 posto javnih investicija u RH dolazi upravo iz EU sredstava. Tu je i projekt „Slavonija, Baranja i Srijem“ koji je od strateškog značaja za istočni dio Hrvatske i pokazuje brigu ove Vlade za ravnomjeran razvoj svih dijelova zemlje – dodao je T. Sokol. (hdz-vpz.com)

IMG 5012[g-gallery gid=”526106″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content