Projektni partner i lokalni dionici iz Mađarske posjetili Dravsku priču

U utorak, 28. svibnja u sklopu projekta Prekogranični program upravljanja planiranim pentalateralnim Rezervatom biosfere Mura-Drava-Dunav, akronim: coop MDD, predstavnici projektnog partnera Nacionalni park Balaton-felvidéki su sa svojim lokalnim dionicima sa područja Mađarske posjetili Informativno-edukativni centar – hostel Dravska priča u Noskovcima.

Postav Centra i aktivnosti projekata u provedbi, predstavila im je ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko – podravske županije Tatjana Arnold Sabo, a u perivoju IEC-a razgledali su i Školu uz rijeku Dravska priča – prostor za učenje o Rezervatu biosfere Mura-Drava-Dunav, riječnom ekosustavu i uslugama koje on pruža, realiziran iz projekta coop MDD.

IMG 7611 Custom
foto: virovitica-nature.hr

Uz stručno vodstvo djelatnika Javne ustanove, projektni partner i njegovi lokalni dionici, obišli su i poučnu stazu “Dravi u zagrljaj” te tako upoznali i dio biološke raznolikosti Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav na području Virovitičko – podravske županije, a na samoj obali rijeke Drave imali su priliku promatrati ptice, uz korištenje opreme Javne ustanove.

(virovitica-nature.hr)

[g-gallery gid=”530562″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content