Saborski zastupnik Robert Jankovics posjetio Zajednicu Mađara Virovitičko-podravske županije

U prostorijama Dnevnog boravka u Virovitici Zajednica Mađara Virovitičko-podravske županije jučer (četvrtak) je održala druženje te su po prvi puta ugostili i saborskog zastupnika mađarske nacionalne manjine Roberta Jankovicsa. Na početku druženja pozdravio ga je predsjednik Udruge Josip Kovač, koji tu funkciju obnaša gotovo dva mjeseca, koji je tom prilikom istaknuo rad Udruge.

– Prošle godine imali smo tečaj opismenjavanja za djecu i odrasle koji nam je puno pomogao jer su neki zaboravili mađarski jezik, osobito pisati, pa smo se prisjetili i naučili puno toga. Također, imamo i pjevačku skupinu koja pjeva mađarske pjesme, a u planu nam je putovati u Mađarsku kako bi ju što bolje upoznali – rekao je J. Kovač te dodao da žele i da se što više čuje za njih u Virovitici pa će na jesen organizirati zabavu kako bi se promovirali.

IMG 20190523 175826

S vodstvom Udruge već nekoliko puta razgovarao je saborski zastupnik mađarske nacionalne manjine Robert Jankovics koji je upoznat s njihovim prednostima, ali i problemima te vjeruje da će radeći zajedno u interesu mađarske zajednice u Hrvatskoj doprinijeti i razvoju ove udruge.

– Svi oni birači koji su me izabrali prije tri godine, tražili su od mene da probamo svu mađarsku zajednicu u RH dovesti pod isti interes, a u zadnje dvije godine napravili smo goleme korake po tom pitanju. Evo i danas u Virovitici s vodstvom i članovima Zajednice Mađara VPŽ razgovarat ću o stvarima koje su važne za mađarsku zajednicu, o očuvanju jezika, identiteta i kulture pa do svih onih interesa koje kao i Mađari i kao državljani RH imamo – rekao je R. Jankovics te istaknuo da je sretan što je ovdje i da vjerujem kako ovo nije posljednji dolazak. (www.icv.hr, žđl, Foto: Ž. Đaković Leš)

[g-gallery gid=”529737″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content